Jef Verscuren aan de huidige heksensteen op de Lierse Grote Markt.
Volledig scherm
PREMIUM
Jef Verscuren aan de huidige heksensteen op de Lierse Grote Markt. © David Legreve

430 jaar nadat ze op brandstapel belandde, krijgt ‘heks’ Cathelyne eerherstel en excuses van stad Lier

Lier/NijlenDik 430 jaar nadat de Nijlense Cathelyne Van den Bulcke werd beticht van hekserij en in Lier op de brandstapel eindigde, gaat het Lierse stadsbestuur zich officieel excuseren voor dat onrecht. Op de Lierse Grote Markt zal ook een herdenkingssteen worden voorzien ter nagedachtenis van Cathelyne. “Wij zijn blij met dit eerherstel”, zegt Lierenaar Jef Verscuren, die zich samen met enkele sympathisanten in deze zaak vastbeet.

 1. Dertiger vrijgesproken voor misbruik van tankkaart
  Lier

  Dertiger vrijgespro­ken voor misbruik van tankkaart

  Een 38-jarige man uit Haacht is door rechter Erika Colpin vrijgesproken. De dertiger stond terecht voor het misbruiken van een tankkaart van zijn werkgever. Volgens die laatste ging hij in 2018 verschillende keren tanken met die tankkaart, terwijl dit niet mocht. Onder meer omdat hij was ontslagen. Omdat de feiten pas één jaar later werden aangegeven, konden de feiten niet meer grondig worden onderzocht. Het parket vroeg op zitting al de vrijspraak, de rechtbank volgde.
 2. Corona-uitbraak in HeiligHartziekenhuis: tijdelijke opnamestop en grote testronde van patiënten en medewerkers
  Lier

  Corona-uit­braak in HeiligHart­zie­ken­huis: tijdelijke opnamestop en grote testronde van patiënten en medewer­kers

  Het HeiligHartziekenhuis in Lier voert een tijdelijke opnamestop in en stelt alle niet-dringende zorg uit. Alle patiënten en de 1.200 medewerkers worden zondag ook gescreend op het coronavirus. “Het aantal besmettingen neemt te fel toe, we moeten weer greep krijgen op de situatie”, zeggen algemeen directeur Stefaan Vansteenkiste en hoofdarts Johan Debeuf.
 1. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw