1. MIJN DORP. Johan ‘De Zingende Schoenmaker’ Van Nuffel neemt je mee door Berlaar: “Als ik op mijn tractor zit, voel ik me echt gelukkig”
  PREMIUM
  Berlaar

  MIJN DORP. Johan ‘De Zingende Schoenma­ker’ Van Nuffel neemt je mee door Berlaar: “Als ik op mijn tractor zit, voel ik me echt gelukkig”

  “Ik ga nooit op reis. Ik heb het vaak te druk en vind hier in Berlaar toch alles wat ik nodig heb.” Johan Van Nuffel (51) is geboren en getogen in Berlaar, waar hij ook wel bekend is als De Zingende Schoenmaker. Deze bezige Berlaarse bij was jarenlang organisator van Berlaar Zingt, neemt je met zijn oude pakwagen mee op kroegtochten en ritjes langs kerststallen en is daarnaast vrijwilliger bij een tiental verenigingen. Vandaag vertelt hij zijn verhaal over zijn liefde voor Berlaar en toont hij zijn favoriete plekjes.
 1. HOE ZOU HET NOG ZIJN MET… Luc Bosmans (50), die 5 jaar geleden als KV-fan inviel als scheidsrechter tijdens de Beker van België: “Dit had ook heel fout kunnen aflopen”
  PREMIUM
  Mechelen

  HOE ZOU HET NOG ZIJN MET… Luc Bosmans (50), die 5 jaar geleden als KV-fan inviel als scheids­rech­ter tijdens de Beker van België: “Dit had ook heel fout kunnen aflopen”

  Het moet bij zowat elke KV-fan die er op 29 november 2017 bij was tijdens de achtste finale van KV Mechelen tegen KRC Genk, in het geheugen staan gegrift. Uit de speakers van Achter de Kazerne weerklonk plots de boodschap: “Zijn er scheidsrechters aanwezig in het stadion?” Nog voor het gelach van de supporters uitdoofde, stond Luc Bosmans, scheidsrechter in het provinciaal voetbal en Mechelen-supporter, al op het veld én klaar om zijn verantwoordelijkheid op te nemen. “Toeval of niet, afgelopen weekend heb ik het nog een keertje gedaan”, vertelt Luc.
 1. KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

  Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”
 1. Nieuwe T1 Sam Vermeulen ziet Nijlen vanop tribune ook verliezen bij leider Houtvenne (2-0): “We moeten als groep een klik maken”
  voetbal 3NB

  Nieuwe T1 Sam Vermeulen ziet Nijlen vanop tribune ook verliezen bij leider Houtvenne (2-0): “We moeten als groep een klik maken”

  Donderdagavond maakte KFC Nijlen bekend dat het met Sam Vermeulen een vervanger vond voor Kenny Thompson als T1. Vermeulen coachte zaterdagmiddag nog zijn afscheidsmatch bij Eppegem tegen Rumbeke (1-2 verlies), maar zat zaterdagavond ook in de tribune van Westerlo om er zijn toekomstige troepen te aanschouwen in hun duel bij leider Houtvenne. Vermeulen zag een verdienstelijke wedstrijd van Nijlen, maar het verloor alsnog met 2-0 en zakt weg naar de voorlaatste plaats. Werk aan de winkel.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Van Breendonk tot Bonheiden: op deze 10 kerstmarkten in de regio Mechelen dompel je jezelf volledig onder in de kerstsfeer
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Breendonk tot Bonheiden: op deze 10 kerstmark­ten in de regio Mechelen dompel je jezelf volledig onder in de kerstsfeer

  Sinterklaas is nog maar net in het land, maar we tellen met zijn allen al volop af naar de kerstdagen. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Heb jij zin om de kerstsfeer op te snuiven? Wij lijsten tien kerstmarkten op in Mechelen en omstreken om helemaal in de kerststemming te komen.
 2. Chauffeur geflitst aan 70 kilometer per uur in zone dertig
  Putte

  Chauffeur geflitst aan 70 kilometer per uur in zone dertig

  In de Eksterstraat in Putte heeft de politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) een chauffeur geflitst aan 70 kilometer per uur. De man reed maar liefst 40 kilometer per uur sneller dan toegelaten. Binnenkort zal de chauffeur allicht worden gedagvaard door het politieparket. Hij riskeert dan naast een geldboete ook nog een bijkomend rijverbod. In totaal reden er in de Eksterstraat 36 van 71 gecontroleerde chauffeurs te snel. Ook in de Generaal Deschachtstraat in Sint-Katelijne-Waver heeft de politiezone een snelheidscontrole gehouden. Hier werden 37 chauffeurs geflitst. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 47 kilometer per uur.