1. Beerkar kantelt, Civiele Bescherming moet oliespoor komen opruimen
  Lier

  Beerkar kantelt, Civiele Bescher­ming moet oliespoor komen opruimen

  De Civiele Bescherming is zaterdag een oliespoor moeten gaan opruimen in Lier. Gisteren kantelde een beerkar in de Hulststraat. Hierdoor kwam de olie op de rijbaan terecht. “De collega’s van de brandweer kwamen ter plaatse om het oliespoor op te ruimen, maar het was blijkbaar erg hardnekkig”, zegt Magalie Derboven van de Lierse politie. “Ze riepen daarom de hulp in van de Civiele Bescherming.” Zij konden pas zaterdag komen assisteren. In tussen tijd werd beslist om de straat gedeeltelijk af te sluiten voor het verkeer. Gelet op het feit dat het geen drukke straat is, zorgde dat niet voor verkeershinder.
 2. Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivierenland
  PREMIUM
  Kempen/Rivierenland

  Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivieren­land

  Met het mooie weer halen mensen weer massaal hun stalen ros van stal om de natuur te ontdekken. Ook in onze regio zijn er tal van uitgestippelde themaroutes te vinden. Onder meer aardbeien, gevangenissen, Keizer Karel en zelfs muziek staan op het programma. Ontdek hieronder waar je samen met je vrienden of familie op pad kan in onder andere de buurt van Hoogstraten, Lier, Olen, Turnhout, Bornem en Mol. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 1. Van betoverende fruitgaarden tot kastelenpracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van betoveren­de fruitgaar­den tot kastelen­pracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand

  Het stralende weer nodigt uit tot een ontspannende fietstocht. Zin om een nieuwe toer te ontdekken? Wij selecteerden zes uitgestippelde themaroutes in de Antwerpse rand die de moeite waard zijn: van abdijen over steenbakkerijen tot fruitgaarden. Ontdek hier waar je samen met vrienden of familie op pad kan gaan in onder andere de buurt van Kalmthout, Brasschaat, Malle, Ranst en Boom. Ontdek hier meer over de mooiste fietsroutes van Vlaanderen.
 1. 4 jaar cel voor vader (40) die incestueuze relatie had met stiefdochter (20)
  Lier

  4 jaar cel voor vader (40) die incestueu­ze relatie had met stiefdoch­ter (20)

  Een Lierenaar is veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar effectief. De man werd schuldig bevonden aan verkrachting. Tot vorig jaar had de man een incestueuze relatie met zijn meerderjarige stiefdochter, maar het meisje balanceerde op de grens van een lage en zwakke begaafdheid. “Gelet op de kwetsbare toestand van het slachtoffer, kon ze dus niet instemmen”, motiveerde de Mechelse rechter het vonnis.
 1. Coronasteun kostte Berlaar net geen 342.000 euro, spaarpot gemeente bedraagt 9,4 miljoen: “Budget voor activiteiten in 2020 aangesproken om verminderde ontvangsten te compenseren”
  Berlaar

  Coronas­teun kostte Berlaar net geen 342.000 euro, spaarpot gemeente bedraagt 9,4 miljoen: “Budget voor activitei­ten in 2020 aangespro­ken om verminder­de ontvang­sten te compense­ren”

  De jaarrekening 2020 van Berlaar sluit ondanks de impact van Covid-19 af met een positief saldo, een exploitatieoverschot van zo’n 3,4 miljoen euro. De coronasteun kostte de gemeente bijna 342.000 euro, al ontving het lokaal bestuur wel 183.727 euro aan steunsubsidies van de overheden.
 2. Merksemnaar Elisha Sam promoveert niet met Notts County na nederlaag in halve finale van de play-offs: “Ons seizoen is mislukt”

  Merksem­naar Elisha Sam promoveert niet met Notts County na nederlaag in halve finale van de play-offs: “Ons seizoen is mis­lukt”

  Afgelopen weekend gingen Elisha Sam en Notts County met 4-2 onderuit in de halve finale van de play-offs tegen Torquay United, 4-2 werd het na verlengingen. Daarmee vergooide de oudste, professionele voetbalclub ter wereld (officieel is Sheffield FC de oudste club, red.) zijn laatste kans op promotie naar de League Two en vooral weg uit het amateurvoetbal. Een grote ontgoocheling voor Sam die zelf meer had verwacht van zijn eerste jaar in Engeland.
 3. Plannen voor zeven padelvelden aan Nazaretdreef vallen niet overal in goede aarde, buren en Natuurpunt vrezen voor (geluids)overlast
  Lier

  Plannen voor zeven padelvel­den aan Nazaret­dreef vallen niet overal in goede aarde, buren en Natuurpunt vrezen voor (geluids)overlast

  Op een stuk weiland in de Lierse Nazaretdreef wil ondernemer Tanguy Goetze zeven padelvelden gaan aanleggen, maar die plannen vallen niet overal in goede aarde. Verschillende buurtbewoners en Natuurpunt (dat vlakbij natuurgebied Nazareth-Zuid beheert) vrezen voor (geluids)overlast. De stad Lier moet tegen half juli een beslissing nemen over Goetzes ingediende omgevingsaanvraag.
 1. Paul Snoeys (54) van De Gulden Coppe in Hoogstraten nieuwe voorzitter Horeca Provincie Antwerpen
  Hoogstraten

  Paul Snoeys (54) van De Gulden Coppe in Hoogstra­ten nieuwe voorzitter Horeca Provincie Antwerpen

  Paul Snoeys (54) van restaurant-brasserie De Gulden Coppe in Hoogstraten is de nieuwe voorzitter van Horeca provincie Antwerpen. Hij volgt daarmee Ed Van den Ouweland (58), ex-Hoogstratenaar en tegenwoordig woonachtig in Schilde, op. “We hebben de voorbije jaren onze sector op de kaart gezet en geprofessionaliseerd”, klinkt het. Ed runde verschillende horecazaken waaronder tot 2019 brouwerij ‘t Pakhuis in Antwerpen.