1. Mechelse rechter André Van Praet (68) gaat met pensioen: “Als rechter mag je vooral niet vergeten dat je met een méns bezig bent”
  PREMIUM
  Mechelen

  Mechelse rechter André Van Praet (68) gaat met pensioen: “Als rechter mag je vooral niet vergeten dat je met een méns bezig bent”

  Na een carrière van 43 jaar, waarvan 30 jaar als rechter in Mechelen, hing rechter André Van Praet vrijdag na zijn laatste zitting als voorzitter van de raadkamer, zijn toga definitief aan de haak. “Soms bekruipt me wel eens de gedachte wat ik nu ga doen, maar al snel realiseer ik me dan: ‘Dat zien we dan wel’. Ik leef met de dag”, zegt Van Praet. “Angst is altijd een slechte raadgever geweest.”
 2. Slechts één of twee lijnen die maar enkele dagen per week open zijn: vaccinatiedorp ZORA draait vierkant door gebrek aan vaccins
  ZORA

  Slechts één of twee lijnen die maar enkele dagen per week open zijn: vaccinatie­dorp ZORA draait vierkant door gebrek aan vaccins

  Ook in het vaccinatiecentrum van de eerstelijnszone ZORA rommelt het door het gebrek aan vaccins. Bovendien vraagt de overheid om voorlopig enkel professioneel personeel in te zetten dat mogelijk al gevaccineerd is. De vele vrijwilligers die zich hebben aangeboden om voor het vaccindorp te werken, zullen dus nog wat geduld moeten uitoefenen tot de vaccinatiecampagne niet meer vierkant draait.
 1. Tennisclub ‘t Sas doet oproep aan Overlegcomité: “Laat indoor tennis opnieuw toe, het coronagevaar is quasi onbestaande”
  Lier

  Tennisclub ‘t Sas doet oproep aan Overlegco­mité: “Laat indoor tennis opnieuw toe, het coronage­vaar is quasi onbestaan­de”

  Met het Overlegcomité van vrijdag in het vooruitzicht lanceert men bij de Lierse tennisclub ’t Sas een duidelijke oproep. “Laat tennis op indoorvelden alstublieft toch opnieuw toe. Het risico op coronabesmettingen lijkt ons bijzonder klein en voor veel clubs en spelers zou het een enorme opsteker zijn als er weer binnen mag worden getennist”, klinkt het bij ’t Sas. Tegelijk beseft men dat er slechts een waterkans is dat er nu al versoepelingen komen voor de sportsector. “Maar we willen ten minste onze stem eens laten horen.”
 1. Zestiger schuldig aan bestelen van bevriende vrouw, maar krijgt geen straf
  Koningshooikt

  Zestiger schuldig aan bestelen van bevriende vrouw, maar krijgt geen straf

  Een 63-jarige man uit Lier is dinsdag door de rechter in Mechelen schuldig bevonden aan het oplichten van een goeie vriendin. De vrouw, uit Koningshooikt, zocht hulp bij de zestiger na de dood van haar vader. “Maar dan ging hij er plots vandoor met tienduizenden euro’s”, klonk het vorige maand op zitting. Stelselmatig schreef hij bedragen over van haar rekening naar zijn eigen rekening. Hij betaalde er naast facturen ook de herstellingskosten aan zijn wagen mee. De oplichting kwam aan het licht nadat hij geld was gaan afhalen met de Mastercard van de vrouw. Zelf ontkent hij de feiten met klem. Volgens zijn advocaat was er geen bewijsmateriaal en heel wat twijfel. “Genoeg om mijn cliënt vrij te spreken”, vond de advocaat. De rechter ging daar niet op in. Ze achtte de feiten bewezen, maar gaf hem geen straf. Het bleef bij een schuldigverklaring. De rechtbank hield rekening met het blanco strafblad en de tijdsperiode tussen de oorspronkelijke klacht en het proces. Aan de vrouw werd tot slot een schadevergoeding toegekend van bijna 80.500 euro.
 1. Rechter in Turnhout beslist: trajectcontrole is niet discriminerend
  Grobbendonk/Nijlen

  Rechter in Turnhout beslist: trajectcon­tro­le is niet discrimine­rend

  Een man uit Nijlen heeft bot gevangen nadat hij zijn boete aanvocht die hij kreeg op basis van trajectcontrole. Volgens de man is het principe van trajectcontrole discriminerend omdat motorrijders niet geregistreerd worden door de camera’s. De rechtbank benadrukt nu dat er niet mag gediscrimineerd op rechten en vrijheden. “Maar niemand beschikt over het recht om ongestraft een misdrijf te mogen plegen”, oordeelt de rechter.
 2. Nabestaanden organiseren herdenkingsrit voor overleden trucker Tim Verresen (32): “Stoet met vrachtwagens als mooiste eerbetoon”
  PREMIUM
  Lier/Lint/Oostmalle/Poederlee

  Nabestaan­den organise­ren herden­kings­rit voor overleden trucker Tim Verresen (32): “Stoet met vrachtwa­gens als mooiste eerbetoon”

  De nabestaanden van de overleden vrachtwagenchauffeur Tim Verresen uit Oostmalle organiseren zondag een herdenkingsrit met trucks in Lier en Lint. De amper 32-jarige Tim bezweek op 4 februari aan de gevolgen van een hartaanval die hij kreeg toen hij in Lint een vracht aan het lossen was. “Tim was camionneur in hart en nieren. Een truckrun is het mooiste eerbetoon dat we hem kunnen brengen.”
 1. Opmerkelijke vondst bij graafwerken Ros Beiaardstraat: archeologen botsen op quasi volledig skelet
  PREMIUM
  Lier

  Opmerkelij­ke vondst bij graafwer­ken Ros Beiaard­straat: archeolo­gen botsen op quasi volledig skelet

  Bij het archeologisch vooronderzoek dat voorafgaat aan de heraanleg van de Lierse Ros Beiaardstraat zijn onderzoekers vandaag op een quasi volledig skelet gebotst. Volgens de betrokken archeologen gaat het om een skelet dat al geruime tijd in de grond zat. De Vlaamse dienst Onroerend Erfgoed moet nu beslissen of er al dan niet bijkomende opgravingen dienen te gebeuren.