Enkele leden van Vlaams Belang Liedekerke gingen deze week al aan de slag met het plakken van affiches.
Volledig scherm
Enkele leden van Vlaams Belang Liedekerke gingen deze week al aan de slag met het plakken van affiches. © Tom Vierendeels

Vlaams Belang ijvert voor bouwstop: “Verstedelijking en roofbouw moeten halt worden toegeroepen”

LiedekerkeVlaams Belang Liedekerke is voorstander van een bouwstop voor megaprojecten in de gemeente. De partij is van oordeel dat de gemeente te hard aan het verstedelijken is. “Er is een aanzuigeffect gecreëerd voor ontwikkelaars die onze laatste groene zones wegroven om plaats te bieden aan nieuwkomers die geen enkele voeling met ons dorp hebben”, klinkt het. “De verkeersdruk en verfransing nemen bijgevolg ook toe.” Schepen Dirk Lodewijk (Vooruit) pareert die kritiek.

0 reacties

 1. De 8 favoriete plekjes van televisiemaker Rob Vanoudenhoven: “Soms waan ik me hier in een klein Zuid-Frans stadje”
  PREMIUM
  Tervuren

  De 8 favoriete plekjes van televisie­ma­ker Rob Vanoudenho­ven: “Soms waan ik me hier in een klein Zuid-Frans stadje”

  Hij mag dan wel opgegroeid zijn in Mechelen, toch woont Rob Vanoudenhoven (53) al ruim dertig jaar in Tervuren. Vandaag is de televisiemaker vooral kunstenaar. Zijn werken worden vervaardigd in de druivengemeente. Na een rondleiding in het atelier waar zijn kunstwerken tot stand komen, laat hij ons ook kennismaken met enkele andere van zijn favoriete plekjes in Tervuren. “Als er één gemeente is waar je tot rust kan komen, dan is het hier wel.” Op zoek naar nog meer favoriete plekjes van BV’s? Die vind je hier.
 1. Paraglider stort neer in haag van buurman: “Hij heeft nochtans heel wat ervaring”
  Play
  Affligem
  4

  Paraglider stort neer in haag van buurman: “Hij heeft nochtans heel wat ervaring”

  Een 45-jarige man is donderdagochtend zwaargewond geraakt bij een ongeval met zijn paraglider. Hij werd verrast door de wind en kreeg zijn toestel niet meer onder controle waarna hij neerstortte. Dat gebeurde op de oprit van zijn buurman. Het slachtoffer zou verschillende breuken hebben opgelopen. “Hij heeft nochtans heel wat ervaring”, klinkt het in de buurt. “Hij was enorm gepassioneerd.”