Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Vier jaar cel voor onverbeterlijke geweldenaar: “Een psychopathische persoonlijkheid zonder enig schuldinzicht”

LiedekerkeEen man uit Liedekerke is veroordeeld tot 4 jaar cel voor herhaaldelijk partnergeweld. Het is verre van de eerste veroordeling voor de man, die sinds midden jaren 90 de straffen voor geweld op vrouwen aaneenrijgt. ”Betrokkene is een gevaar voor elke vrouw die in zijn leven komt”, sprak de rechtbank.

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Ongeval of ontsnappingspoging? Vrouw (100) breekt beide heupen bij val uit raam woonzorgcentrum
  Roosdaal
  13

  Ongeval of ontsnap­pings­po­ging? Vrouw (100) breekt beide heupen bij val uit raam woonzorg­cen­trum

  Een honderdjarige vrouw die in het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in Roosdaal verbleef, is zondagnacht uit het raam van haar kamer op de eerste verdieping gesprongen. Bij het rusthuis valt te horen dat de vrouw, die er in een kortverblijf zat, niet in het woonzorgcentrum wilde blijven en via het raam probeerde te ontsnappen. De familie heeft een klacht ingediend bij het parket.