Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Verwarde twintiger vervolgd voor drie diefstallen: “Behandeling nodig”

LiedekerkeEen 28-jarige man uit Liedekerke die verschillende diefstallen had gepleegd riskeert 24 maanden cel. Bij die feiten toonde de man zich telkens bijzonder verward maar volgens een psychiatrisch onderzoek is hij wel degelijk toerekeningsvatbaar. 

 1. Zoekactie met vrijwilligers naar vermiste ara Rio levert niets op: “Afgelopen weekend twee keer opgemerkt”
  Ternat

  Zoekactie met vrijwilli­gers naar vermiste ara Rio levert niets op: “Afgelopen weekend twee keer opgemerkt”

  Een tiental vrijwilligers heeft maandagochtend gezocht naar Rio, de groenvleugel ara die al sinds 1 oktober vermist is. Lang was het stil rond de vogel, maar eind vorige week doken plots toch twee spotmeldingen op. “We denken nu dat hij is vrijgelaten in het industriepark en werd opgeschrikt door tumult tijdens de jaarmarkt”, klinkt het. “Daardoor is hij uitgeweken richting de Brusselstraat.” De zoekactie leverde niets op.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?