De parking aan het kruispunt van de Muilenstraat met de Ommegangstraat.
Volledig scherm
De parking aan het kruispunt van de Muilenstraat met de Ommegangstraat. © Mozkito

Vanaf 5 juli parkeer je in Liedekerke via sms of app

LiedekerkeIn de gemeente Liedekerke is vanaf nu het sms- en app-parkeren van kracht in de betalende parkeerzones via 4411. De blauwe en betalende zones zullen gehandhaafd worden door APCOA PARKING. Hiermee wil het lokaal bestuur de parkeerervaring digitaliseren en vereenvoudigen.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Ongeval of ontsnappingspoging? Vrouw (100) breekt beide heupen bij val uit raam woonzorgcentrum
  Roosdaal
  13

  Ongeval of ontsnap­pings­po­ging? Vrouw (100) breekt beide heupen bij val uit raam woonzorg­cen­trum

  Een honderdjarige vrouw die in het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in Roosdaal verbleef, is zondagnacht uit het raam van haar kamer op de eerste verdieping gesprongen. Bij het rusthuis valt te horen dat de vrouw, die er in een kortverblijf zat, niet in het woonzorgcentrum wilde blijven en via het raam probeerde te ontsnappen. De familie heeft een klacht ingediend bij het parket.
 3. Koppel mishandelt (plus)dochter jarenlang, voor rechtbank vragen ze een werkstraf: “Beseffen dat ze in fout zijn gegaan”
  Liedekerke

  Koppel mishandelt (plus)dochter jarenlang, voor rechtbank vragen ze een werkstraf: “Beseffen dat ze in fout zijn gegaan”

  Een Pools koppel uit Liedekerke dat hun (stief)dochter mensonterend behandelde, vraagt nu op verzet een werkstraf. Eerder kregen ze bij verstek celstraffen van twaalf maanden. Het kind kreeg dagelijks slagen met een broeksriem, werd opgesloten in een hok, kreeg te weinig eten en moest in onaangepaste kledij naar school. “Ze beseffen nu dat ze in de fout zijn gegaan”, aldus hun advocaat.
 4. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.