Schepen van Integratie Hans Eylenbosch (sp.a vooruit).
Volledig scherm
Schepen van Integratie Hans Eylenbosch (sp.a vooruit). © Mozkito

Schepen reageert na kritiek en taalklacht van Vlaams Belang en Vlaamse Volksbeweging: “Weinig initiatieven om Nederlands te bevorderen? Onzin”

Schepen van Integratie Hans Eylenbosch (sp.a Vooruit) bijt van zich af, nadat Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging klacht indienden omdat de gemeente anderstalige berichten op de Facebookpagina plaatste. Die klacht werd ontvankelijk verklaard. Hij vindt de uithaal evenwel onterecht: “Ons personeel en onze vrijwilligers doen wel degelijk heel wat inspanningen”. 

2 reacties

 • Nadine Abe

  6 maanden geleden
  Hier in België zijn er drie landstalen , en in de Vlaamse gemeenten is dat Nederlands , in het Waalse gedeelte is dat Frans , en de Oostkantons, duits . Geen Turks , Marokkaans Congolees of andere taal ,
 • Frank Van Driessche

  6 maanden geleden
  In het straatbeeld is er niets te zien van deze initiatieven, meer en meer hoort men Frans spreken. Bij de beenhouwer, bij de bakker, in de andere winkels! De uitbaters antwoorden gewillig in het Frans! Aanpassing? Ja de Liedekerkenaar die zich aanpast!
 1. Windmolenproject krijgt negatief advies, “maar windmolens zijn wel welkom”
  Ternat

  Windmolen­pro­ject krijgt negatief advies, “maar windmolens zijn wel welkom”

  Het gemeentebestuur van Ternat heeft negatief advies gegeven voor de plaatsing van twee windmolens door Engie op de site van Redevco in de Ternatse industriezone. Daar is onder meer shopping The Leaf gelegen. Het is uiteindelijk wel de provincie die moet beslissen of er al dan niet een goedkeuring voor het project wordt gegeven. De gemeente vraagt een totaalproject voor de gehele industriezone en ziet zelf potentieel voor drie windturbines.
 1. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

 2. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama