Vlaams parlementslid Katia Segers (sp.a).
Volledig scherm
Vlaams parlementslid Katia Segers (sp.a). © BELGA

Parlementslid Katia Segers (sp.a) vraagt meer steun voor gemeenten die naast Rand- en Denderfonds grijpen: “Ook zij voelen elke dag de invloed van Brussel”

Vlaamse RandVlaams parlementslid Katia Segers (sp.a) roept de Vlaamse regering op om meer geld vrij te maken voor gemeenten die niet kunnen rekenen op het Rand- of Denderfonds. Ze doet dat nadat een studie van de Vrije Universiteit Brussel aantoont dat bepaalde gemeenten wel degelijk met dezelfde grootstedelijke uitdagingen als de vastgelegde Rand- en Dendergemeenten kampen. “Onbegrijpelijk dat deze gemeenten vanuit Vlaanderen niet op dezelfde steun als hun buurgemeenten kunnen rekenen”, zegt Segers. “We zouden de definitie van de Vlaamse Rand ook beter loslaten.”

1 reactie

 • Mi Janssens

  1 week geleden
  Inderdaad wij voelen dit zeker hier in Lennik en vooral Halle dat centraal gelegen is. Het is dweilen met de kraan open...
 1. Telescopische kraan legt stalen liggers van 220 ton over E40 in Affligem: zo ging het er vrijdagnacht aan toe
  Play
  PREMIUM
  Affligem

  Telescopi­sche kraan legt stalen liggers van 220 ton over E40 in Affligem: zo ging het er vrijdag­nacht aan toe

  De E40 tussen Aalst en het knooppunt in Groot-Bijgaarden werd in de nacht van vrijdag op zaterdag om 23 uur afgesloten voor de werken aan een nieuwe brug in Affligem. Tijdens de nachtelijke werken werd er een nieuwe brug aangelegd die de Lombeekstraat in Sint-Katherina-Lombeek opnieuw met Essene moet verbinden. Eén van de hoogste telescopische kranen in België kreeg de eer om de stalen leggers van 220 ton op hun plaats te puzzelen. Simpel was het alvast niet, want zo’n klus vraagt om millimeterwerk én veel geduld. Bekijk hier alvast hoe de bruggenbouwers dat vrijdagnacht hebben aangepakt!
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo