De betrokken gemeentebesturen, de provincie en de Vlaamse Milieu Maatschappij ondertekenden in 2020 het charter om de komende jaren de waterproblemen in het stroomgebied van de Bellebeek aan te pakken.
Volledig scherm
De betrokken gemeentebesturen, de provincie en de Vlaamse Milieu Maatschappij ondertekenden in 2020 het charter om de komende jaren de waterproblemen in het stroomgebied van de Bellebeek aan te pakken. © Mozkito

N-VA stelt Liedekerkse medewerking aan Riviercontract Bellebeek in vraag: “Tegen wateroverlast, maar intussen bouwen in overstromingsgebied”

LiedekerkeZeven gemeentebesturen, de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse Milieu Maatschappij hebben een plan van aanpak klaar om wateroverlast en droogtes in het stroomgebied van de Bellebeek aan te pakken. Die waterloop mondt uit in de Dender in Liedekerke, waar het plan ter goedkeuring naar de gemeenteraad kwam. Stof voor discussie, zo bleek. “Jullie ondertekenen een plan om maatregelen te nemen tegen wateroverlast, maar staan vergunningen in overstromingsgevoelig gebied toe?”, foeterde oppositiepartij N-VA. “Dat plan is dus een lege doos?”

0 reacties

 1. RESTOTIP. Behnan (42) ruilt Londen voor Asse: “Topkwaliteit aan zeer lage prijzen”
  PREMIUM

  RESTOTIP. Behnan (42) ruilt Londen voor Asse: “Topkwali­teit aan zeer lage prijzen”

  Er is een nieuw hoofdstuk aangebroken voor De Volle Steenwegh, het iconische pand langs de Steenweg in Asse met een tram die uit één van de muren lijkt te komen. Behnan Moradi (42) is er de nieuwe uitbater en chef-kok van Resto & Bar Lord. Hij was uitbater van een restaurant in Londen, maar keerde dus terug naar België. “Het eten dat ik aanbied moet 5-sterrenkwaliteit zijn”, zegt hij. “Alle ingrediënten en producten worden daarom zeer nauwkeurig uitgekozen.”
  Asse
 2. Al zeker vijf jaar risico op vallende brokstukken, maar nu gaat restauratie toren Abdijkerk dan toch van start: “Kostprijs is intussen opgelopen tot 1,2 miljoen”
  PREMIUM

  Al zeker vijf jaar risico op vallende brokstuk­ken, maar nu gaat restaura­tie toren Abdijkerk dan toch van start: “Kostprijs is intussen opgelopen tot 1,2 miljoen”

  De toren van de Abdijkerk wordt eindelijk gerestaureerd. Er zijn al jaren plannen om de toren te restaureren, maar er werd gewacht op subsidies van de Vlaamse overheid. De toren wordt al vijf jaar beschermd met een omheining omdat er brokstukken naar beneden kunnen vallen. Omdat er nu pas van start kan worden gegaan met de werken, kost de restauratie al 400.000 euro meer.
  Ninove