Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Lijfstraffen, geen eten en slapen in een klein berghok: koppel krijgt ook op verzet 12 maanden cel voor onmenselijke behandeling van (plus)dochter (12)

LiedekerkeEen Pools koppel uit Liedekerke dat hun (stief)dochter mensonterend behandelde, is veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 4 maanden met uitstel. Eerder werden ze bij verstek veroordeeld tot celstraffen van twaalf maanden. Het kind kreeg dagelijks slagen met een broeksriem, werd opgesloten in een hok, kreeg te weinig eten en moest in onaangepaste kledij naar school. 

  1. Buurt verzet zich tegen komst van padelclub op site van Denderzonen Pamel
    Roosdaal
    3

    Buurt verzet zich tegen komst van padelclub op site van Denderzo­nen Pamel

    Twee ondernemers plannen op de voetbalsite van het teloorgegane Denderzonen Pamel enkele padelterreinen met een kantine. Een doorn in het oog van enkele buurtbewoners. Het openbaar onderzoek is momenteel lopende en enkele buren zijn intussen gestart met het indienen van bezwaren. Ze laten die ondertekenen door buren die ook tegen het project zijn. “Wij verliezen hier al onze rust”, luidt het. “In plaats van een rustige groene tuin gaan we nu dagelijks geconfronteerd worden met het irritante geluid van padel.”