Marc Baert
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Baert

Lijfstraffen, geen eten en slapen in een klein berghok: koppel krijgt 12 maanden cel voor onmenselijke behandeling van (plus)dochter (12)

LiedekerkeDe vader en plusmama van een 12-jarig meisje uit Liedekerke zijn veroordeeld tot 12 maanden cel voor de onmenselijke behandeling van hun (plus)dochter. Het meisje werd vernederd ten aanzien van de andere kinderen in het gezin. “Alleen al het feit dat ze in een berghok met een kussen moest slapen, toont de mensonterende behandeling al aan”, aldus de rechter. 

 1. Kinderen van zes tot achttien leren deze zomer vissen bij Jeugdhengelclub Roosdaal
  Roosdaal

  Kinderen van zes tot achttien leren deze zomer vissen bij Jeugdhen­gel­club Roosdaal

  Jeugdhengelclub Roosdaal leert kinderen tijdens de zomervakantie de kneepjes van het vak aan op de vijvers van Domein Molenhof. Op twee dagen tijd wordt aan kinderen en tieners geleerd hoe ze te werk moeten gaan bij het vissen, welke voorbereidingen ze moeten treffen, maar ook hoe ze moeten omspringen met gevangen vissen. De lessen worden gegeven door ervaren vissers die Belgische, Europese of wereldtitels op zak hebben.
 2. #REDCHALLENGE in Ternat: Youri Tielemans laat inwoners feesten alsof EK-winst al binnen is
  Ternat

  #REDCHAL­LEN­GE in Ternat: Youri Tielemans laat inwoners feesten alsof EK-winst al binnen is

  Als Youri Tielemans het vraagt... Ternat gaf vrijdag massaal gehoor aan de oproep van de Rode Duivel om Ternat in het kader van de #redchallenge volledig rood te kleuren. Tal van acties werden op korte tijd op poten gezet en iedereen deed mee, van kleuters tot gepensioneerden. Frietjesbak, dansjes, een dopjestapijt – niets bleek de Ternattenaren te veel. “Fantastisch te zien hoe onze nationale ploeg het sociale weefsel tussen onze meer dan 16.000 inwoners versterkt”, glundert burgemeester Michel Vanderhasselt (CD&V).