Grondeigenaar Erik Van Wilderode, burgemeester Steven Van Linthout (CD&V) en boswachter Tom Brichau bij de nieuwe wandelweg
Volledig scherm
Grondeigenaar Erik Van Wilderode, burgemeester Steven Van Linthout (CD&V) en boswachter Tom Brichau bij de nieuwe wandelweg © Mozkito

Liedekerke- en Hertigembos moeten groter en rijker worden om dieren te lokken: “Een wolf verwachten we niet, maar everzwijnen zijn mogelijk”

“Onze droom is dat Liedekerke- en Hertigembos honderd hectare groter worden, maar twintig à veertig hectare de eerste vijf jaar moet mogelijk zijn.” Verschillende instanties, verenigingen en overheden zijn een samenwerking aangegaan om het aantal dieren en planten in de twee bossen te vergroten en de gebieden toegankelijker te maken. Het project kreeg de naam Plan Steenuil en die naam is niet toevallig gekozen.

2 reacties

  • Freddy De Vos

    1 jaar geleden
    En hoe ga je dat doen? Mensen onteigenen? Laat het bos zoals het nu is, maar laat iemand anders met rust. Begin eerst eens met vuilbakken te voorzien, zodat men eens stopt met dat sluikstorten. Maak het containerpark gratis en recycleer het afval op een correcte manier, daar zullen de diertjes achteraf meer genot van hebben!
  • Tom Tavernier

    1 jaar geleden
    De komst van everzwijnen verheerlijken? Er geldt een nultolerantie op dit moment...