justitiepaleis Brussel
Volledig scherm
justitiepaleis Brussel © Marc Baert

Koppel mishandelt (plus)dochter jarenlang, voor rechtbank vragen ze een werkstraf: “Beseffen dat ze in fout zijn gegaan”

LiedekerkeEen Pools koppel uit Liedekerke dat hun (stief)dochter mensonterend behandelde, vraagt nu op verzet een werkstraf. Eerder kregen ze bij verstek celstraffen van twaalf maanden. Het kind kreeg dagelijks slagen met een broeksriem, werd opgesloten in een hok, kreeg te weinig eten en moest in onaangepaste kledij naar school. “Ze beseffen nu dat ze in de fout zijn gegaan”, aldus hun advocaat.

 1. Lijfstraffen, geen eten en slapen in een klein berghok: koppel krijgt ook op verzet 12 maanden cel voor onmenselijke behandeling van (plus)dochter (12)
  Liedekerke

  Lijfstraf­fen, geen eten en slapen in een klein berghok: koppel krijgt ook op verzet 12 maanden cel voor onmenselij­ke behande­ling van (plus)dochter (12)

  Een Pools koppel uit Liedekerke dat hun (stief)dochter mensonterend behandelde, is veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 4 maanden met uitstel. Eerder werden ze bij verstek veroordeeld tot celstraffen van twaalf maanden. Het kind kreeg dagelijks slagen met een broeksriem, werd opgesloten in een hok, kreeg te weinig eten en moest in onaangepaste kledij naar school.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. “Moest dit nu eens echt zijn...”: inwoners van Roosdaal sturen massaal hun Mooiste Bericht naar hun dierbare overledenen
  PREMIUM
  Roosdaal

  “Moest dit nu eens echt zijn...”: inwoners van Roosdaal sturen massaal hun Mooiste Bericht naar hun dierbare overlede­nen

  “Het is natuurlijk niet echt, maar wat zou het fijn zijn moest papa onze boodschap kunnen lezen.” Sonja en Patrick Covens gingen maandagavond een kijkje nemen aan de Sint-Gaugericuskerk in het centrum van Pamel. Op de gevel worden tot en met zondag boodschappen geprojecteerd van nabestaanden, gericht aan een dierbare overledene. Naast Roosdaal nemen nog vier Vlaamse steden en gemeenten deel aan de actie ‘Boodschap aan de overkant’ van Reveil en DPG Media.