Enkele handelaars uit Borchtlombeek laten zich op de vooravond van de start van de grote werken uit over de komende maanden.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele handelaars uit Borchtlombeek laten zich op de vooravond van de start van de grote werken uit over de komende maanden. © Tom Vierendeels

Handelaars Borchtlombeek: “Werken zijn nodig, maar het kon toch anders?”

Roosdaal/LiedekerkeDe middenstanders uit Borchtlombeek reageren verdeeld over de aankomende werken in de IJzerenkruisstraat. Vanaf vrijdag 15 oktober gaat de drukke verbindingsweg, waar dagelijks drieduizend wagens passeren, dicht tot de zomer van volgend jaar. Ook de kruispunten met de Weverstraat en aan het voormalige café Pipa worden afgesloten. “Er moest iets gebeuren met die straat, maar de omleidingen zijn absurd”, klinkt het bij de handelaars, die ervan overtuigd zijn heel wat inkomsten te zullen verliezen. “Dit kon toch anders worden aangepakt?”, luidt het. “Maar we blijven positief.” N-VA Liedekerke vraagt intussen ook om de situatie te herbekijken. 

2 reacties

 • Erik Noerens

  2 maanden geleden
  Is niet over nagedacht..hoe bereik ik Bosstraat om kleinkindjes af te halen aan St Amandus school vertrekkende Kleistraat?(kant Stampmolenstraat)
 • Dirk Van Cauteren

  2 maanden geleden
  Ik ben er van overtuigd dat dit niet de meest aangewezen werkwijze is. Ik had graag de argumenten van de plaatsing van deze tractorsluizen alom, gelezen. Werk misschien eerst de Stampmolenstraat af en begin pas daarna aan de IJzerenkruisstraat. Op die paar weken komt het nu toch niet meer aan?
 1. Allemaal Warm schuift op naar mei, nu al 2.000 euro in pot voor goede doelen
  Liedekerke

  Allemaal Warm schuift op naar mei, nu al 2.000 euro in pot voor goede doelen

  Zijn vrouw had hem gesmeekt om het vanaf volgend jaar wat kalmer aan te doen, maar noodgedwongen zal Hans Jünger (59) volgend jaar nog moeten uitpakken met de derde editie van Allemaal Warm. Die stond gepland voor volgende maand, maar de slechte coronacijfers gooien roet in het eten. Dankzij Hans’ schitterende prestatie door te voet naar Compostella te trekken, zit er op voorhand wel al 2.000 euro in de pot voor de twee goede doelen.