Ilustratiebeeld.
Volledig scherm
Ilustratiebeeld. © Streekproducten centrum

Grote streekproductenmarkt met vijftigtal standhouders aan café Daatmet

LiedekerkeEen vijftigtal standhouders die streekproducten aan de man brengen verzamelen zondag aan café Daatmet in Liedekerke. Supportersclub VKL-Daatmet organiseert daar voor het eerst een streekproductenmarkt. Daarnaast kan er ook gewandeld worden en zijn er scootertochten. ‘s Avonds staat een optreden van Nicky Jones gepland.

0 reacties

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Creatieve zielen gezocht voor LikART 2023: kleurrijke oproep moet kriebels aanwakkeren
  Liedekerke

  Creatieve zielen gezocht voor LikART 2023: kleurrijke oproep moet kriebels aanwakke­ren

  De Liedekerkse Kunstenpromenade ‘LikART’ zal ook in 2023 plaatsvinden. Dit na een eerste editie in 2017 en een tweede ‘corona-light’ editie in 2021. Tijdens de tweedaagse LikART kan je via een uitgestippeld parcours een verzameling kunstwerken bewonderen. Dit jaar zal de editie doorgaan op zaterdag 6 en zondag 7 mei, maar de organisatie is hiervoor nog op zoek naar creatieve zielen. “Alles en iedereen is welkom”, klinkt het.
 2. Wijndomein Dappersveld-Woestijn bewijst dat Pajottenland méér is dan geuze en lambiek: “Oogstjaar met 13.000 liter wijn? Dan zijn we zeer tevreden”
  PREMIUM
  Pepingen/Gooik

  Wijndomein Dappers­veld-Woes­tijn bewijst dat Pajotten­land méér is dan geuze en lambiek: “Oogstjaar met 13.000 liter wijn? Dan zijn we zeer tevreden”

  Het Pajottenland mag dan wel internationaal gekend staan om de geuze en lambiek, maar er worden ook wijndruiven geteeld. Wijndomein Dappersveld-Woestijn heeft momenteel zo’n 6 hectare onder z’n vleugels, goed voor een jaarlijkse oogst van liefst 20 ton druiven. Het oogstseizoen is nu begonnen, en daarom vertelt Sam Dehandschutter ons met veel passie over het proces waarmee ze de gekende wijnen van Dappersveld-Woestijn bekomen. “Ons geheim? We doen àlles zelf en houden het natuurlijk”, vertelt hij.