Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Echtelijke ruzie ontspoort: man steelt hond van vriendin

LiedekerkeEen 32-jarige man uit Liedekerke heeft zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden omdat hij in november zou ingebroken hebben bij een vriend en die verschillende slagen zou hebben toegediend. Volgens de verdediging ging het helemaal niet om een inbraak.

 1. Ongeval of ontsnappingspoging? Vrouw (100) breekt beide heupen bij val uit raam woonzorgcentrum
  Roosdaal
  13

  Ongeval of ontsnap­pings­po­ging? Vrouw (100) breekt beide heupen bij val uit raam woonzorg­cen­trum

  Een honderdjarige vrouw die in het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in Roosdaal verbleef, is zondagnacht uit het raam van haar kamer op de eerste verdieping gesprongen. Bij het rusthuis valt te horen dat de vrouw, die er in een kortverblijf zat, niet in het woonzorgcentrum wilde blijven en via het raam probeerde te ontsnappen. De familie heeft een klacht ingediend bij het parket.
 2. Lijfstraffen, geen eten en slapen in een klein berghok: koppel krijgt ook op verzet 12 maanden cel voor onmenselijke behandeling van (plus)dochter (12)
  Liedekerke

  Lijfstraf­fen, geen eten en slapen in een klein berghok: koppel krijgt ook op verzet 12 maanden cel voor onmenselij­ke behande­ling van (plus)dochter (12)

  Een Pools koppel uit Liedekerke dat hun (stief)dochter mensonterend behandelde, is veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 4 maanden met uitstel. Eerder werden ze bij verstek veroordeeld tot celstraffen van twaalf maanden. Het kind kreeg dagelijks slagen met een broeksriem, werd opgesloten in een hok, kreeg te weinig eten en moest in onaangepaste kledij naar school.
 3. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.