Brandweerzone Vlaams-Brabant West in volle actie tijdens de hevige brand van vorige week in Sint-Pieters-Leeuw.
Volledig scherm
Brandweerzone Vlaams-Brabant West in volle actie tijdens de hevige brand van vorige week in Sint-Pieters-Leeuw. © Tom Vierendeels

Brandweerzone Vlaams-Brabant West rukte vorig jaar meer dan 90 keer per dag uit

Vlaams-Brabant WestMeer dan negentig keer per dag moest de brandweerzone Vlaams-Brabant West in 2020 uitrukken. Dat blijkt uit een eerste jaarrapport dat de Vlaamse hulpverleningszones hebben opgemaakt. Het overgrote deel gaat naar ziekenwageninterventies, gevolgd door tussenkomsten voor wespenverdelging. Alles werd gebolwerkt met 607 personeelsleden.

0 reacties

 1. Stevige prijsverhoging door start van gewogen afvalophaling: op welke kortingen heb jij recht?
  PREMIUM
  Regio

  Stevige prijsverho­ging door start van gewogen afvalopha­ling: op welke kortingen heb jij recht?

  Meteen na het paasweekend wordt in negen ILvA-gemeenten het opgehaalde afval gewogen en per kilogram aangerekend. Tegen oktober 2021 is dat in alle 16 steden en gemeenten waar ILvA het afval ophaalt het geval. De impact op de kostprijs, naar schatting al snel 20% meer, wordt overal geminimaliseerd en zal individueel sterk verschillen. Om de bittere pil te verzachten maakten zowat alle steden en gemeenten een eigen reglement met kortingen. Wij maakten een overzicht.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?