De Affligemsestraat ter hoogte van het kruispunt met de Kleemputtenstraat.
Volledig scherm
De Affligemsestraat ter hoogte van het kruispunt met de Kleemputtenstraat. © Mozkito

AWV voert wekenlang ingrijpende werken uit op Affligemsestraat

Het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) plant tussen eind september en half oktober ingrijpende werken in de Affligemsestraat. Hierdoor worden omleidingen en eenrichtingsverkeer ingevoerd in de omgeving.

 1. Automobilist onder invloed rijdt woning binnen na achtervolging door politie in centrum van Denderleeuw
  Denderleeuw

  Automobi­list onder invloed rijdt woning binnen na achtervol­ging door politie in centrum van Dender­leeuw

  In de Noordstraat in Denderleeuw is afgelopen nacht een bestuurder uit Denderleeuw met zijn Toyota een woning binnengereden nadat hij met hoge snelheid uit de bocht ging en een ander voertuig raakte. De bestuurder was ook onder invloed van alcohol. De wagen ging aan het slippen en reed door het raam naar binnen bij Jurgen en Nathalie. “Enkele meters meer naar rechts en de schade was een pak groter geweest”, vertelt Jurgen.
 1. Daling van aantal besmettingen in Liedekerke op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Liedekerke op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Liedekerke, op één dag 10 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 18. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 150. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Liedekerke op 1120 te liggen. Omdat Liedekerke meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Spoor2 en Pro Natura uit Roosdaal bundelen krachten en gaan nauwer samenwerken in toekomst: “Uitgroeien tot een groot bedrijf”
  Hamme/Roosdaal

  Spoor2 en Pro Natura uit Roosdaal bundelen krachten en gaan nauwer samenwer­ken in toekomst: “Uitgroeien tot een groot bedrijf”

  Spoor2 uit Hamme en Pro Natura uit Roosdaal bundelen hun krachten en zullen de komende jaren stapsgewijs uitgroeien tot een bedrijf. Beide bedrijven zetten sterk in op sociale economie en willen hier samen verder op inzetten. “Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar wij zijn bijzonder blij met deze samenwerking”, vertelt directeur Aart Lehembre van Spoor2.