Volledig scherm
© Mozkito

20-jarige verdachten bekennen brand in Villa Santa Maria: “Ze hebben al spelend het vuur veroorzaakt”

Twee 20-jarigen uit Roosdaal en Denderleeuw zijn voor de Brusselse raadkamer verschenen na de brandstichting in een leegstaande villa in Liedekerke. Een van hen mag de cel verlaten onder elektronisch toezicht, de andere blijft vast. “Ze hebben al spelend dat vuurtje veroorzaakt, maar hadden niet verwacht dat het zich zo snel zou verspreiden”, stelt de verdediging.

 1. CAW Halle-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmaskers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologische hulpverlening stijgt”
  Halle-Vilvoorde

  CAW Hal­le-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmas­kers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologi­sche hulpverle­ning stijgt”

  De Intercommunale Haviland heeft 9.000 mondmaskers geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde. De mondmaskers zullen voornamelijk aan cliënten worden aangeboden voor wanneer ze in contact komen met de hulpverleners. “Vaak zien we ze toekomen met een vuil mondmasker of eentje dat niet helemaal voldoet aan de normen”, zegt adjunct-directeur Wim Van Campenhout van het CAW.
 2. Spoor2 en Pro Natura uit Roosdaal bundelen krachten en gaan nauwer samenwerken in toekomst: “Uitgroeien tot een groot bedrijf”
  Hamme/Roosdaal

  Spoor2 en Pro Natura uit Roosdaal bundelen krachten en gaan nauwer samenwer­ken in toekomst: “Uitgroeien tot een groot bedrijf”

  Spoor2 uit Hamme en Pro Natura uit Roosdaal bundelen hun krachten en zullen de komende jaren stapsgewijs uitgroeien tot een bedrijf. Beide bedrijven zetten sterk in op sociale economie en willen hier samen verder op inzetten. “Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar wij zijn bijzonder blij met deze samenwerking”, vertelt directeur Aart Lehembre van Spoor2.
 1. Politiezone TARL kampt met enorm plaatsgebrek in politiehuis en plant nieuwbouw: “Vrouwen kunnen we niet meer aanwerven, er is te weinig ruimte in de kleedkamer”
  Ternat/Affligem/Roosdaal/Liedekerke

  Politiezo­ne TARL kampt met enorm plaatsge­brek in politie­huis en plant nieuwbouw: “Vrouwen kunnen we niet meer aanwerven, er is te weinig ruimte in de kleedkamer”

  “In ons huidig gebouw is plaats voor 72 werknemers, maar momenteel hebben we er 114 in dienst”, zegt korpschef Dirk Meert. “Je kan mensen in hokjes blijven duwen, maar dat stopt ooit.” De politiezone TARL wil daarom het politiehuis uitbreiden met een nieuwbouw naast het huidige commissariaat. Het voormalige rijkswachtgebouw zal hiervoor moeten wijken. Het ideale scenario zou 4,5 miljoen euro kosten, maar door enkele zaken te schrappen werd uiteindelijk een plan opgemaakt dat het project op 3,2 miljoen euro raamt.
 2. De coronacijfers in Liedekerke van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Liedekerke van vrijdag 16 oktober

  In Liedekerke zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 106 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Liedekerke komt dat getal nu op 791 te liggen. Liedekerke heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.