1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 2. Inspectieverslagen tonen heel wat tekorten bij gesloten kinderopvang De Bengeltjes: “Zoontje al na één maand weggehaald”
  PREMIUM
  Denderleeuw

  Inspectie­ver­sla­gen tonen heel wat tekorten bij gesloten kinderop­vang De Bengeltjes: “Zoontje al na één maand weggehaald”

  De Zorginspectie heeft eerder dit jaar en in 2019 heel wat tekorten vastgesteld bij kinderopvang De Bengeltjes, die woensdag moest sluiten. Dat blijkt uit inspectieverslagen. Het gaat niet om extreme wantoestanden, maar om tekorten zoals te veel kinderen die tegelijk aanwezig zijn, te weinig aanwezige kinderbegeleiders, geen correctie registratie van kinderen en kinderbegeleiders en nog meer.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Agentschap Opgroeien over sluiting kinderopvang De Bengeltjes: “Beslissing genomen omdat we ons ernstige zorgen maken over kwaliteit, veiligheid en gezondheid van kinderen in opvang”
  Denderleeuw

  Agentschap Opgroeien over sluiting kinderop­vang De Bengeltjes: “Beslissing genomen omdat we ons ernstige zorgen maken over kwaliteit, veiligheid en gezondheid van kinderen in opvang”

  Het Agentschap Opgroeien heeft beslist om kinderopvang De Bengeltjes in Denderleeuw te sluiten omdat het zich ernstig zorgen maakt over de kwaliteit, veiligheid en gezondheid van de kinderen in de crèche. De vergunning van de opvang werd ingetrokken. Uit de verslagen van de Zorginspectie blijkt onder andere dat er bij elke controle meer kinderen dan vergund en minder begeleiders dan vereist aanwezig waren in het kinderdagverblijf.
 2. Opnieuw moet crèche deuren sluiten: kinderopvang ‘De Bengeltjes’ verliest onmiddellijk vergunning na melding over ‘gevaarsituatie’
  Denderleeuw

  Opnieuw moet crèche deuren sluiten: kinderop­vang ‘De Bengeltjes’ verliest onmiddel­lijk vergunning na melding over ‘gevaarsi­tu­a­tie’

  Kinderopvang ‘De Bengeltjes’ uit Denderleeuw mag geen kinderen meer opvangen. Dat bevestigt het Agentschap Opgroeien. Na een recente melding over een ‘gevaarsituatie’ werd de vergunning dinsdag bij hoogdringendheid ingetrokken. Bij eerdere controles zou ook al sprake geweest zijn van terugkerende structurele tekorten. In de crèche is plaats voor 36 kinderen.