1. Gemeentelijke basisscholen sluiten tot 10 maart, activiteiten voor kinderen opgeschort
  Ternat

  Gemeente­lij­ke basisscho­len sluiten tot 10 maart, activitei­ten voor kinderen opgeschort

  Het lokaal bestuur van Ternat treft grondige maatregelen om een stijging van het aantal coronabesmettingen bij kinderen in te dijken. De voorbije dagen was er een sterke stijging van het aantal besmettingen bij jongeren onder de 13 jaar. Daarom besloot de gemeente om zowel de kleuter- als de lagere school van de gemeentelijke basisscholen De Kiem Wambeek en De Kiem Lombeek tot en met woensdag 10 maart te sluiten. De scholen schakelen over op afstandsonderwijs. Ook alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de 13 jaar worden met onmiddellijke ingang opgeschort. Het samenscholingsverbod wordt ook naar kinderen uitgebreid.
 1. Vaccinaties in Asse en Affligem gaan van start: “We kunnen tot honderd mensen per uur vaccineren”
  AMALO
  7

  Vaccina­ties in Asse en Affligem gaan van start: “We kunnen tot honderd mensen per uur vaccineren”

  De twee vaccinatiecentra van de Eerstelijnszone AMALO (Asse, Merchtem, Affligem, Liedekerke, Opwijk) zijn volledig klaar om te starten met het uitdelen van de eerste prikken. Dat gebeurde donderdag overigens al voor een selecte groep. Bedoeling is dat tegen november 2021 zowat 80.000 inwoners hun vaccins hebben ontvangen. Intussen is ook duidelijk welk vaccin de inwoners van AMALO precies zullen krijgen.
 2. Parlementslid Katia Segers (sp.a) vraagt meer steun voor gemeenten die naast Rand- en Denderfonds grijpen: “Ook zij voelen elke dag de invloed van Brussel”
  Vlaamse Rand
  1

  Parlements­lid Katia Segers (sp.a) vraagt meer steun voor gemeenten die naast Rand- en Dender­fonds grijpen: “Ook zij voelen elke dag de invloed van Brussel”

  Vlaams parlementslid Katia Segers (sp.a) roept de Vlaamse regering op om meer geld vrij te maken voor gemeenten die niet kunnen rekenen op het Rand- of Denderfonds. Ze doet dat nadat een studie van de Vrije Universiteit Brussel aantoont dat bepaalde gemeenten wel degelijk met dezelfde grootstedelijke uitdagingen als de vastgelegde Rand- en Dendergemeenten kampen. “Onbegrijpelijk dat deze gemeenten vanuit Vlaanderen niet op dezelfde steun als hun buurgemeenten kunnen rekenen”, zegt Segers. “We zouden de definitie van de Vlaamse Rand ook beter loslaten.”
 1. Willy Sommers spoort Pajotten aan om zich te laten vaccineren: “Zodat we snel weer naar het vroegere leven kunnen”
  Gooik
  3

  Willy Sommers spoort Pajotten aan om zich te laten vaccineren: “Zodat we snel weer naar het vroegere leven kunnen”

  De Vlaamse schlagerzanger Willy Sommers uit Lennik maakt inwoners van het Pajottenland warm om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Hij doet dat in de vorm van een promotiefilmpje dat zaterdag werd opgenomen, en later op sociale media zal verschijnen. “Je laten vaccineren is belangrijk zodat mensen weer naar het vroegere leven kunnen keren”, zegt de zanger.
 2. Kapper van viroloog Steven Van Gucht houdt deuren nog dicht: “Maatregelen zijn niet doenbaar”
  PREMIUM
  Denderleeuw

  Kapper van viroloog Steven Van Gucht houdt deuren nog dicht: “Maatrege­len zijn niet doenbaar”

  Kappers mochten vorig weekend opnieuw aan de slag, maar de deuren van het kapsalon van Johan Culo (60) uit Denderleeuw blijven nog zeker tot 1 juli dicht. Mogelijk zelfs definitief. Met de huidige coronamaatregelen ziet Johan, die ook het haar van viroloog Steven Van Gucht knipt, het niet zitten om opnieuw van start te gaan. “Hoe moet ik klanten deftig knippen als ze een mondmasker moeten dragen?”
 1. Liedekerkse wallaby Sam huppelt al week rond in de regio: “Bel ons zo snel mogelijk als je hem opmerkt”
  Liedekerke

  Liedekerk­se wallaby Sam huppelt al week rond in de regio: “Bel ons zo snel mogelijk als je hem opmerkt”

  Sam, de avontuurlijke wallaby van zorgboerderij ‘t Frambozenhof in Liedekerke, is al een week op de dool in de regio. Hijzelf én zijn voetsporen werden de afgelopen dagen al gespot in Liedekerke, Denderleeuw en Ternat. “En in Affligem hebben we hem zondag zelf gezien, maar het is niet gelukt om hem te vangen”, vertelt Summer Vecchio. Voorlopig lukt het Sam aardig om voedsel te vinden.
 2. Verloren gewaande reus Broeder Louis gehavend teruggevonden... in oude fietsenstalling: “Hopelijk kan hij ooit weer door Liedekerkse straten wandelen”
  PREMIUM
  Liedekerke

  Verloren gewaande reus Broeder Louis gehavend teruggevon­den... in oude fietsen­stal­ling: “Hopelijk kan hij ooit weer door Liedekerk­se straten wandelen”

  De Vlaamse reuzencultuur zette ook ooit voet aan grond in Liedekerke. Niemand minder dan broeder Louis van het Sint-Gabriëlinstituut werd verpersoonlijkt als reus. Dat gebeurde in het kader van lokale festiviteiten en de reus kreeg zelfs adellijke familie. Maar de reus ging verloren en rotte zelfs gedeeltelijk weg. Tot Heemkring Liedekerke onlangs een zoektocht naar de folkloristische figuur op poten zette. De reus werd nu op een veilige locatie ondergebracht en wacht op een nieuwe toekomst.
 1. Politie betrapt dronken chauffeurs tijdens verkeerscontroles
  Ternat/Liedekerke/Roosdaal

  Politie betrapt dronken chauffeurs tijdens verkeers­con­tro­les

  Ploegen van de lokale politie van de zone Tarl (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) hielden vorig weekend op verschillende locaties controles. Aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Ternat werden 25 bestuurders aan de kant gezet. Eén van hen bleek dronken en vijf anderen hadden de avondklok niet gerespecteerd. Twee chauffeurs konden geen geldig rijbewijs voorleggen. Een bestuurder werd betrapt toen hij door het rode licht reed en twee anderen kregen een boete omdat ze fout parkeerden. In Liedekerke werden op de Affligemsestraar 64 chauffeurs gecontroleerd. Daar bleken twee chauffeurs dronken. Eén persoon werd betrapt met zijn gsm aan het stuur. Een andere chauffeur was aan het rijden tijdens een rijverbod. In Roosdaal werden op de Ninoofsesteenweg ten slotte nog eens 33 bestuurders gecontroleerd. Daar werd niemand betrapt op het rijden onder invloed.
 2. Walter Evenepoel rakelt herinneringen op over vijftig jaar Roosdaalse Academie in nieuw boek: “De passie van de pioniers weer voelen oplaaien”
  Roosdaal
  1

  Walter Evenepoel rakelt herinnerin­gen op over vijftig jaar Roosdaalse Academie in nieuw boek: “De passie van de pioniers weer voelen oplaaien”

  De Roosdaalse Academie blies vorig jaar vijftig kaarsjes uit en om dat te vieren heeft heemkundige Walter Evenepoel van erfgoedvereniging Rausa een boek geschreven. ‘Een halve eeuw Academie in Roosdaal’ omschrijft uiteraard het ontstaan van de kunstenschool en geeft zo ook de passie van de stichters weer, maar er worden ook tal van anekdotes opgerakeld.
 3. Druggebruikers betrapt na oproep voor nachtlawaai
  Liedekerke

  Druggebrui­kers betrapt na oproep voor nachtla­waai

  De politie heeft enkele druggebruikers aangetroffen in een woning aan het Velodroomplein in Liedekerke. De politie kreeg een oproep voor nachtlawaai en stapte het huis binnen met toestemming van de eigenaar. In de woning werd 30 gram cannabis, cocaïne en amfetamines aangetroffen. De drugs werden in beslag genomen. Twee aanwezigen bleken niet ingeschreven op het adres. De eigenaar van de woning en een andere verdachte kregen een proces-verbaal voor drugsbezit. Alle aanwezigen kregen ook nog eens een boete omdat ze het samenscholingsverbod niet naleefden.
 1. Vijf lokale weermannen bundelen de krachten om per provincie sneeuw- en weerfoto’s te verzamelen: “Het moeten trouwens niet steeds foto’s van spectaculaire weerfenomenen zijn”
  PREMIUM
  Tielt/Dadizele/Affligem/Zoersel/Liedekerke

  Vijf lokale weermannen bundelen de krachten om per provincie sneeuw- en weerfoto’s te verzamelen: “Het moeten trouwens niet steeds foto’s van spectacu­lai­re weerfenome­nen zijn”

  Mooie sneeuwfoto’s die je wil delen met de wereld? Dan bieden vijf jonge (amateur)weermannen daar een nieuw platform voor. Jonas De Bodt uit Liedekerke (27), Ruben Peelman (24) uit Affligem, Ward Bruggeman (27) uit Dadizele, Rens Daeninckx (24) uit Tielt en Niels Spaenjers uit Zoersel (24), die elk in hun eigen regio al langer het weer in kaart brengen, bundelen voortaan de krachten om zoveel mogelijk weerfoto’s online te verzamelen en te delen. Samen bereiken ze met hun weerpraatjes 43.500 mensen via sociale media.
 2. Ontbijt op bed, een romantische overnachting of toch liever uitwaaien tijdens een wandeling? Met deze tips uit het Pajottenland scoor je gegarandeerd op Valentijnsdag
  PREMIUM
  Pajottenland en Zennevallei

  Ontbijt op bed, een romanti­sche overnach­ting of toch liever uitwaaien tijdens een wandeling? Met deze tips uit het Pajotten­land scoor je gegaran­deerd op Valentijns­dag

  Valentijn vieren zal dit jaar in ons eigen kot moeten. Gelukkig is er een groot online aanbod om je geliefde toch te verwennen en thuis je liefde te verklaren aan die ene speciale persoon. Wij gingen in het Pajottenland op zoek naar leuke ideeën om Cupido veilig en coronaproof in je bubbel binnen te laten. Zin in een ontbijt op bed, een diner aan huis of zoek je iets origineler? Inspiratie om te scoren vind je alvast hier.