1. Amerikaanse eiken uit Hertigem- en Liedekerkebos krijgen nieuw leven in Liedekerke en Ternat
  Liedekerke/Ternat

  Amerikaan­se eiken uit Hertigem- en Liedekerke­bos krijgen nieuw leven in Liedekerke en Ternat

  Enkele gevelde Amerikaanse eiken uit het Liedekerke- en Hertigembos krijgen een nieuw leven in Ternat en Liedekerke. De boomstammen worden omgevormd tot zitbanken, al dan niet voorzien van enkele mooie sculpturen. In dat laatste geval gaat het dan voornamelijk om steenuilen, wat een verwijzing is naar het Plan Steenuil waarin dit project kadert. “Mensen stellen zich vragen als ze ons bomen zien kappen, maar zo geven we aan de inwoners en bezoekers ook iets terug”, zegt boswachter Tom Brichau.
 2. In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand

  Blauwe hemel, stralend zonnetje: het ideale decor voor een terrasje, een potje zonnebaden, wandelen,... en een flinke fietstocht, natuurlijk! Haal jouw stalen ros dus maar snel van onder het winterstof voor één van deze acht routes in de Brusselse rand. Van mountainbiketochten die je kuiten tot het uiterste testen, over — jawel — witloof, tot zelfs een kidsvriendelijke vliegeniersroute. En als je daar klaar mee bent, vind je hier fietstips uit de rest van Vlaanderen.
 1. Restaurant De Voet Van Keizer Karel moet deuren sluiten na noodweer: “Voor zeker tienduizenden euro’s aan schade”
  Wambeek

  Restaurant De Voet Van Keizer Karel moet deuren sluiten na noodweer: “Voor zeker tienduizen­den euro’s aan schade”

  Het pittoreske restaurant De Voet Van Keizer Karel in de Wambeekse Klapscheutstraat is vrijdagochtend door een drama getroffen. In één van de zalen stond het water zo’n anderhalve meter hoog. Tal van elektrische toestellen zijn al naar de vaantjes en belanden samen met een heleboel vers eten bij het vuilnis. “We rekenen toch op zo’n vijftig- à tachtigduizend euro aan schade”, zucht uitbaatster Sofie Van Huychem. “Maar dat buren en familie zo in de bres springen doet deugd.”
 2. Onweer treft vooral Ternat, Asse, Lennik en Gooik: “Buren sloegen meteen handen in elkaar om water en modder weg te krijgen”
  Asse/Ternat/Lennik

  Onweer treft vooral Ternat, Asse, Lennik en Gooik: “Buren sloegen meteen handen in elkaar om water en modder weg te krijgen”

  Het onweer dat vrijdagochtend over ons land trok, heeft voornamelijk in de streek van Asse en Ternat lelijk huis gehouden. Ook de omgeving van Lennik en Gooik werd getroffen. De hevige regenval zette straten en kelders blank en veroorzaakte op verschillende plaatsen ook gevaarlijke modderstromen. De brandweerzone Vlaams-Brabant West verwerkte een tweehonderdtal oproepen.
 3. ZonneSchlager is terug: “Vooral goed nieuws voor onze gasten zodat ze nog eens kunnen feesten”
  Roosdaal

  ZonneSchla­ger is terug: “Vooral goed nieuws voor onze gasten zodat ze nog eens kunnen feesten”

  Na een jaar onderbreking keert ZonneSchlager in september terug. Groot nieuws, zeker voor de bewoners en gasten van Zonnelied, dat woon- en dagondersteuning biedt voor mensen met een beperking. Maandenlang kijken ze uit naar de nieuwe editie met dit jaar toppers zoals Laura Lynn, Willy Sommers en Yves Segers. “Door het vreemde jaar ligt de focus niet op het binnenhalen van geld, maar eerder op het opnieuw iets kunnen organiseren voor onze gasten en de mensen uit de buurt”, klinkt het.
 1. Chef Dean kan nieuw restaurant Table 22 eindelijk openen: “Blij om van start te gaan na zware periode”
  PREMIUM
  Welle

  Chef Dean kan nieuw restaurant Table 22 eindelijk openen: “Blij om van start te gaan na zware periode”

  Dean Hoebeeck (35) heeft eindelijk zijn nieuw restaurant Table 22 kunnen openen. Bijna een half jaar later dan gepland door de coronacrisis en met enkele wijzigingen. “Maar het is super om nu voor het eerst echt te kunnen starten. De voorbije maanden waren emotioneel zwaar”, aldus Dean, die nog op zoek is naar extra personeel om ook lunchen en menu’s te kunnen aanbieden.
 1. Bijna een jaar geleden stierf Wats (11): “Nog steeds geen doodsoorzaak, maar we houden herinnering levend dankzij fiets-en wandelroutes langs zijn favoriete plekjes”
  PREMIUM
  Roosdaal/regio
  1

  Bijna een jaar geleden stierf Wats (11): “Nog steeds geen doodsoor­zaak, maar we houden herinne­ring levend dankzij fiets-en wandelrou­tes langs zijn favoriete plekjes”

  Wats Geirnaert uit Roosdaal. Voor altijd 11 jaar. Voor altijd de kranige wielertoerist van papa Baud en mama Veerle. Vorige zomer overleed de jonge knaap zachtjes en pijnloos thuis in zijn slaap. “Blij dat hij toch niet heeft afgezien. Maar bijna een jaar later weten we nog altijd niet waarom Wats plots stierf”, klinkt het. “Onze grootste angst was dat hij vergeten zou worden.” Daarom loopt nu de Tour de Wats: drie bewegwijzerde fiets- of wandelroutes door het Pajottenland langs Wats’ favoriete plekjes. Aan de actie is ook een goed doel gekoppeld.
 1. Meisje (12) onmenselijk behandeld door ouders: “Geen jas, geen eten en te voet naar huis”
  Liedekerke

  Meisje (12) onmense­lijk behandeld door ouders: “Geen jas, geen eten en te voet naar huis”

  De vader van een 12-jarig meisje uit Liedekerke riskeert 18 maanden cel voor de onmenselijke behandeling van zijn dochter. Het meisje moest haast dagelijks lijfstraffen ondergaan en werd ook vernederd ten aanzien van de andere kinderen in het gezin. “Dit kind had enkel liefde nodig, maar werd systematisch geslagen en vernederd”, aldus het parket. De plusmama van het meisje was ook betrokken bij de vernederingen en riskeert 12 maanden cel.
 1. Diederik (31) uit Roosdaal richt webshop ‘Jagter’ op: “Stijlvolle hoed of pet biedt wat extra bescherming tegen guur weer tijdens het wandelen of jagen”
  Roosdaal
  1

  Diederik (31) uit Roosdaal richt webshop ‘Jagter’ op: “Stijlvolle hoed of pet biedt wat extra bescher­ming tegen guur weer tijdens het wandelen of jagen”

  Diederik Aelbrecht (31) uit Roosdaal heeft met Jagter zijn eigen webshop voor hoeden en petten gelanceerd. Ook kleding en accessoires zoals messen worden aangeboden. Zijn klanten zoekt hij onder jagers en mensen die van de buitenlucht houden. “Na het afschuimen van verschillende winkels vond ik mijn gading nergens, dus waarom begin ik zelf geen zaak?”, dacht ik.