1. Inwoners uit Liedekerke en Affligem krijgen straks hun prikje in de Bellekouterhal: Burgemeester De Donder legt haarfijn uit hoe dat zal verlopen
  PREMIUM
  Affligem/Liedekerke

  Inwoners uit Liedekerke en Affligem krijgen straks hun prikje in de Bellekou­ter­hal: Burgemees­ter De Donder legt haarfijn uit hoe dat zal verlopen

  Inwoners van Affligem en Liedekerke zullen voor hun vaccinatieprik terechtkunnen in de evenementenhal Bellekouter in Affligem. Daar is vijfduizend vierkante meter ter beschikking om dagelijks tot 1.200 mensen te kunnen vaccineren. Beide gemeenten lanceren nu een oproep naar vrijwilligers om alles georganiseerd te krijgen. Voor het andere vaccinatiecentrum in Eerstelijnszone AMALO is er nog geen bevestiging.
 2. Wordt overleden ‘supervrijwilliger’ Jacky Delcour postuum ereburger van Liedekerke?
  PREMIUM
  Liedekerke

  Wordt overleden ‘supervrij­wil­li­ger’ Jacky Delcour postuum ereburger van Liedekerke?

  Het gemeentebestuur van Liedekerke bekijkt hoe de overleden Jacky Delcour op gepaste wijze geëerd kan worden. Het was schepen Johnny Van Droogenbroeck (sp.a) die de gemeenteraad vroeg of het college hiermee aan de slag mag. Het ereburgerschap, of een dag van de vrijwilliger die zijn naam draagt werden al voorgesteld. Alleen Vlaams Belang liet weten zich niet te kunnen vinden in een ereburgerschap. Een initiatief komt er sowieso wel pas na versoepeling van de coronaregels.
 3. Supervrijwilliger Jacky Delcour op zeventigjarige leeftijd overleden
  Liedekerke

  Supervrij­wil­li­ger Jacky Delcour op zeventigja­ri­ge leeftijd overleden

  Bij hem thuis in de Molenstraat is Jacky Delcour woensdag in familiekring overleden. De bekende, soms ietwat eigenzinnige, maar immer aimabele Liedekerkenaar werd zeventig jaar. Op elk evenement in Liedekerke was Jacky te vinden, hoe groot of hoe klein ook. Was het niet om logistieke bijstand te verlenen, dan wel om een reportage te maken voor editiepajot.com. Jacky was sinds 1993 ook de sterke man achter de Liedekerkse jaarmarkt en Kermis Opperstraat.
 1. Marcel maakt van zijn ouderlijk huis een sociale woning met WarmNest: “Hopelijk volgen velen zijn voorbeeld”
  PREMIUM
  Ternat/Halle-Vilvoorde

  Marcel maakt van zijn ouderlijk huis een sociale woning met WarmNest: “Hopelijk volgen velen zijn voorbeeld”

  Voor ‘t eerst in Vlaanderen wordt een woning van een particulier gerenoveerd door vzw’s om ze vervolgens te verhuren via een sociaal woonkantoor (SVK). Die primeur is weggelegd voor een rijwoning in de Asbaan in Ternat, waar momenteel gewerkt wordt in de ouderlijke woonst van Marcel Vernez. Volgens hem biedt het project WarmNest alleen maar voordelen, zowel voor verhuurders als huurders. We leggen u hieronder uit hoe het allemaal in z’n werk gaat en wat het voordeliger maakt.
 1. Natuurpunt plukt Roosdaalse vogels uit de lucht: “Ringen levert waardevolle informatie op over hun verspreiding”
  Roosdaal

  Natuurpunt plukt Roosdaalse vogels uit de lucht: “Ringen levert waardevol­le informatie op over hun versprei­ding”

  Natuurpunt Roosdaal heeft afgelopen maand 33 vogels voorzien van een ringetje aan de poot. Bedoeling is om zo het reilen en zeilen van de vogel in kaart te kunnen brengen. Zo kunnen wetenschappers belangrijke data verzamelen over bijvoorbeeld de verspreiding van bepaalde vogels. “Maar daarnaast is het ook gewoon fijn om na te kunnen gaan waar een vogel tijdens zijn leven heeft gezeten”, klinkt het.
 1. Hulpdiensten rukken massaal uit na valse bommelding in rusthuis in Denderleeuw: evacuatie niet nodig
  Denderleeuw

  Hulpdien­sten rukken massaal uit na valse bommelding in rusthuis in Dender­leeuw: evacuatie niet nodig

  De hulpdiensten zijn in de nacht van dinsdag op woensdag massaal uitgerukt naar rusthuis Ter Bake in Denderleeuw, nadat ze een melding hadden gekregen dat er een bom aanwezig was in het rusthuis. De man belde rechtstreeks naar het rusthuis zelf, maar vermoedelijk gaat het om een wansmakelijke grap. “Een grondige zoektocht bracht geen explosieven aan het licht”, zegt burgemeester Jo Fonck.
 2. Baasje Amy (29) dolgelukkig nu vermiste kat Bagheera na 1,5 jaar opduikt: “Ze herkent me nog, na al die tijd!”
  PREMIUM
  Teralfene/Boom

  Baasje Amy (29) dolgeluk­kig nu vermiste kat Bagheera na 1,5 jaar opduikt: “Ze herkent me nog, na al die tijd!”

  De kat van Amy Haesaert (29) uit Teralfene verdween anderhalf jaar geleden spoorloos in Boom. Na weken zoeken gaf Amy de hoop op dat ze haar lieveling ooit nog terug zou zien. Tot haar dierenarts vorige een melding plots kreeg dat Bagheera was opgedoken op een afvalbedrijf. “Haar vacht is minder wit dan vroeger, maar verder is ze kerngezond”, zegt Amy. “Ik kan niet geloven dat ze weer in huis rondhuppelt.”
 1. Windmolenproject krijgt negatief advies, “maar windmolens zijn wel welkom”
  Ternat

  Windmolen­pro­ject krijgt negatief advies, “maar windmolens zijn wel welkom”

  Het gemeentebestuur van Ternat heeft negatief advies gegeven voor de plaatsing van twee windmolens door Engie op de site van Redevco in de Ternatse industriezone. Daar is onder meer shopping The Leaf gelegen. Het is uiteindelijk wel de provincie die moet beslissen of er al dan niet een goedkeuring voor het project wordt gegeven. De gemeente vraagt een totaalproject voor de gehele industriezone en ziet zelf potentieel voor drie windturbines.