Het blijft stil aan Papes Putten deze zomer...
Volledig scherm
Het blijft stil aan Papes Putten deze zomer... © Sam Vanacker

Zevende editie Vijverkaffee gaat niet door

Het zal stil zijn aan Papes Putten tussen 7 en 16 augustus. Het team achter het Vijverkaffee heeft na lang wikken en wegen besloten dat er deze zomer geen zevende editie van de populaire pop-upzomerbar komt.

 1. Bloedvoorraad staat laag: Roeselaars donorcentrum opent uitzonderlijk op 18 december
  Roeselare

  Bloedvoor­raad staat laag: Roeselaars donorcen­trum opent uitzonder­lijk op 18 december

  De bloedvoorraad staat heel laag. Rode Kruis-Vlaanderen heeft daarom dringend bloeddonoren nodig. Iedereen kan hierbij het verschil maken. Om des te meer mensen de kans te geven om levens te redden, opent het Roeselaarse donorcentrum op zaterdag 18 december uitzonderlijk de deuren. Op die manier kan je het kerstshoppen combineren met een goede daad. Let wel, een afspraak maken is noodzakelijk. Dit kan via https://donorportaal.rodekruis.be/.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. Ter Posterie ontvangt expo Time and Tide
  Roeselare

  Ter Posterie ontvangt expo Time and Tide

  Vanaf vandaag kan je in Ter Posterie langs de Ooststraat terecht voor de expo Time and Tide. Eind 2020 lanceerde stad Roeselare een brede oproep naar kunstenaars om voorstellen te doen over hoe we verdriet en verlies kunnen transformeren in kunst. Het doel van de oproep was een kunstwerk voor de publieke ruimte als herinnering aan de coronacrisis, een periode met een enorme impact op onze samenleving. Uit alle inzendingen werden, na een eerste beoordelingsronde door een externe jury vijf laureaten geselecteerd wiens werk het effect op de mens in coronatijden weerspiegelde. In de tentoonstelling Time and Tide brengt curator Louis-Philippe Van Eeckhoutte het werk samen van deze vijf laureaten die in hun werk tegelijk omgaan met stilte en de verstilde kracht van de natuur. Je ziet er de werken van kunstenaars Stijn Cole, Stief DeSmet, Joost Gevaert, Robbert&Frank Frank&Robbert en Tinus Vermeersch. De tntoonstelling is gratis te bezoeken tot en met 9 januari. Dit van woensdag tot en met zondag van 14 tot 18 uur. Op 24 en 31 december kan je er terecht tot 16 uur en op 25 december en 1 januari blijft Ter Posterie dicht. Meer info op www.terposterie.be.