Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Klaas De Scheirder

Zes gemeenten vragen bijkomend onderzoek naar ondergronds brengen hoogspanningslijn Ventilus

Afgelopen week hebben Brugge, Lichtervelde, Oostkamp, Torhout, Zedelgem en Wingene een gezamenlijke brief gestuurd naar de Vlaamse en Federale regering over het project Ventilus. De zes burgemeesters willen dat er tijd vrijgemaakt wordt voor verder onderzoek naar alternatieven voor de bovengrondse hoogspanningslijn.

 1. De coronacijfers in Lichtervelde van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Lichtervel­de van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Lichtervelde, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 27. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Lichtervelde komt dat getal nu op 302 te liggen. Lichtervelde heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Collega’s van arbeider (30) die overleed na ongeval met composteermachine: “Het kán niet dat hij onvoorzichtig is geweest, zo was hij helemaal niet.”
  PREMIUM
  Pittem

  Collega’s van arbeider (30) die overleed na ongeval met composteer­ma­chi­ne: “Het kán niet dat hij onvoorzich­tig is geweest, zo was hij helemaal niet.”

  Waarom? Die vraag houdt David Lannoo en Laurence De Marez uit Pittem maar ook hun werknemers Frederiek en Marcin bezig sinds ze woensdag bij een arbeidsongeval hun medewerker/collega Dries Vergote (30) moesten afgeven. “We hebben met z’n allen gevochten voor hem maar konden Dries niet redden”, klinkt het. “Ons team is gebroken, Dries vervangen is onmogelijk.”