Agenten onderzoeken de schade aan de Colnago-koersfiets in Lichtervelde.
Volledig scherm
Agenten onderzoeken de schade aan de Colnago-koersfiets in Lichtervelde. © LSI

Wielertoeriste (57) gewond bij frontale botsing met landbouwtractor

Lichtervelde/KoksijdeOp een landelijke weg in Lichtervelde is vrijdagnamiddag een 57-jarige wielertoeriste uit Koksijde gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw botste met haar koersfiets frontaal met een landbouwtractor.

 1. Geen terras bij restaurant Orchidee, dus zijn klanten straks welkom in tuin van feestzaal: “We gaan voor tapas en simpele gerechtjes”
  PREMIUM
  Roeselare

  Geen terras bij restaurant Orchidee, dus zijn klanten straks welkom in tuin van feestzaal: “We gaan voor tapas en simpele gerechtjes”

  Wanneer de horeca zaterdag heropent, duikt chef Kris Blouwe niet achter de kookpotten in restaurant Orchidee aan de Zonnebloemstraat. Hij en z’n echtgenote Nancy Dutry openen wel het terras van hun feestzaal in de Heropbouwstraat. “Een ochtendlijk koffietje, lunch, dinner of wat zoetigheid in de namiddag: het kan vanaf dit weekend allemaal bij ons”, zegt Kris. Al het nieuws over de (her)opening van terrassen in de Mandelstreek kan je hier lezen.
 2. Winterpop-up Hay mag na zes maanden overleven op take-away eindelijk gasten ontvangen: “We hebben er Hay Tasty Hotspot van gemaakt. Seizoenen vermelden doen we niet meer”
  PREMIUM
  Pittem/Tielt

  Winterpop-up Hay mag na zes maanden overleven op take-away eindelijk gasten ontvangen: “We hebben er Hay Tasty Hotspot van gemaakt. Seizoenen vermelden doen we niet meer”

  Het heeft zes maanden engelengeduld gevraagd, maar pop-upbar Hay, die eind oktober al helemaal klaar was om de eerste gasten te ontvangen, mag zaterdag eindelijk openen. Initiatiefnemers Gilles Pauwels, Dennis Desmet en Lorenzo Levecq lieten de moed niet zakken. Al geven ze ook toe dat ze het moeilijk hadden. “Het was een kwestie van overleven. Maar ons geduld heeft geloond. Eindelijk kunnen we vol gas geven.” Al het nieuws over de (her)opening van terrassen in de Mandelstreek kan je hier lezen.
 1. Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag
  Play

  Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten