De rotonde op de Brugsebaan wordt aangepakt
Volledig scherm
De rotonde op de Brugsebaan wordt aangepakt © Joke Couvreur

Werken aan rotonde Brugsebaan gaan nieuwe fase in: N35 gaat volledig dicht

lichterveldeOp maandag 26 april start een nieuwe fase in de riolerings- en wegeniswerken in de Brugsebaan (N32) in Lichtervelde. De aannemer begint dan aan de eigenlijke transformatie van de rotonde naar een kruispunt met verkeerslichten. Die fase zal minstens twee maanden duren en veel hinder met zich meebrengen.

 1. Bewoners Groenpark-Meiboom en stad maken buurt groener en verkeersveiliger via allereerste burgerbegroting
  Roeselare

  Bewoners Groen­park-Mei­boom en stad maken buurt groener en verkeers­vei­li­ger via allereer­ste burgerbe­gro­ting

  Meer groen, meer verkeersveiligheid en de invoering van een algemene zone 30 in de buurt. Dat zijn de voornaamste projecten waarin de inwoners van de wijk Groenpark-Meiboom zullen investeren met de 100.000 euro die ze krijgen van de stad in het kader van de allereerste Roeselaarse burgerbegroting. Die wordt een succes genoemd en krijgt in het najaar een vervolg. Dan krijgen de inwoners van Krottegem de kans om te bepalen wat er in hun wijk gebeurt met een budget van 200.000 euro.
 2. Els zoekt overnemers voor Brasserie De Voerman: “Uit liefde voor de zaak en met het oog op de toekomst van De Voerman”
  PREMIUM
  Lichtervelde

  Els zoekt overnemers voor Brasserie De Voerman: “Uit liefde voor de zaak en met het oog op de toekomst van De Voerman”

  Brasserie De Voerman is over te nemen. Els Farrazijn (57), die sinds 2004 de populaire pleisterplaats aan de oprittencomplex van de E403 in Lichtervelde runt, wil graag jongere mensen de kans geven om het verhaal van De Voerman verder te zetten. “Een afscheid is het zeker niet”, benadrukt ze. “Maar corona deed me beseffen dat je ook aan de toekomst moet denken. Ik zoek jonge mensen met nieuwe ideeën aan wie ik met een gerust hart de fakkel kan overdragen.”
 1. Vrouwen stelen voor 40.000 euro aan handtassen, juwelen en geld in appartement van Enrico (21) boven bekende kledingzaak
  Torhout

  Vrouwen stelen voor 40.000 euro aan handtassen, juwelen en geld in apparte­ment van Enrico (21) boven bekende kleding­zaak

  “Het is een shock. Gelukkig weet de politie wie de daders zijn. Alleen moeten ze nu natuurlijk nog gevonden worden." Enrico Vanthomme (21), uitbater van kledingzaak Star Boulevard in Torhout, is het slachtoffer geworden van een inbraak. Twee vrouwen drongen zijn appartement boven de kledingzaak binnen en gingen aan de haal met dure handtassen, juwelen en geld. Totale buit? 40.000 euro.
 2. Studenten Ic Dien geven op Dag van de Buren senioren in Westerlinde tweede boosterprik
  Roeselare

  Studenten Ic Dien geven op Dag van de Buren senioren in Westerlin­de tweede booster­prik

  Aan de vooravond van de Dag van de Buren bracht een groep studenten van HBO Verpleegkunde IC Dien in Roeselare een bezoek aan hun buren van rusthuis Westerlinde. Niet zomaar om een babbeltje te slaan, maar om de bewoners van het rusthuis hun vierde coronavaccin, de tweede boosterprik, toe te dienen. “Net omdat de school en het rusthuis naast elkaar liggen, is er een goede samenwerking. Op veel momenten kunnen we elkaar versterken, net zoals vandaag”, klinkt het. “Onze leerlingen werden door Westerlinde uitgenodigd om te participeren in het vaccinatiemoment. Dat lieten we niet zomaar aan onze neus voorbijgaan, want het is een mooie leerkans voor de studenten. Bovendien verliep de vaccinatie vlot dankzij de verleende hulp.”