De vernieuwde wereldwinkel is klaar om publiek te ontvangen. We zien Koen Oosthuyse, Ine Degrande, Kris Vandenbussche, Heidi Casteleyn en Jonas Bruneel
Volledig scherm
De vernieuwde wereldwinkel is klaar om publiek te ontvangen. We zien Koen Oosthuyse, Ine Degrande, Kris Vandenbussche, Heidi Casteleyn en Jonas Bruneel © Sam Vanacker

Wereldwinkel klaar voor heropeningsweekend op nieuwe locatie: “Heel de gemeente is uitgenodigd”

LichterveldeVoor de Oxfam Wereldwinkel breekt dit weekend een nieuw hoofdstuk aan in de Marktstraat 62. Het voormalige café is ondertussen helemaal omgetoverd tot een gloednieuwe Wereldwinkel. Iedereen kan er zaterdag en zondag de sfeer gaan opsnuiven en genieten van een gratis verwenkoffie op het terras.

 1. Natuurpunt organiseert avondwandeling door Vagevuurbossen
  Wingene

  Natuurpunt organi­seert avondwande­ling door Vagevuur­bos­sen

  Natuurpunt De Torenvalk organiseert op donderdag 29 juli een zomerse wandeling door de Vagevuurbossen. Men neemt de deelnemers mee langs aarden wegen, bosrijke hoekjes, imposante dreven en kleine stukjes heide. Tijdens de tocht van zo’n zes à zeven kilometer wordt er op een drietal plaatsen een interessant weetje of een mooie anekdote verteld. Alle deelnemers wordt gevraagd een mondmasker bij te hebben en dat te dragen als de afstand van 1,5 meter niet kan worden gegarandeerd. Deelnemen is gratis voor leden van Natuurpunt en kinderen jonger dan 7 jaar, niet-leden betalen 2 euro. Punt van afspraak is het Rode Kruis Opvangcentrum langs de Boskapeldreef 6. Iedereen is er welkom vanaf 18.45 uur, om 19 uur start de wandeling.
 2. BAR’ro pakt uit met tapas, cocktails en... go-carts: “Zomerse manier om de stad te verkennen”
  PREMIUM
  Roeselare

  BAR’ro pakt uit met tapas, cocktails en... go-carts: “Zomerse manier om de stad te verkennen”

  Deze zomer moet je niet speciaal naar de kust om met een billenkar over de dijk te sjezen. Dankzij de zomerse pop-up BAR’ro Cocktail & Tapas verken je dit jaar Roeselare met een duotrapper terwijl je voor en/of na je rit kan genieten van een natje en een droogje op het zonneterras aan de Delaerestraat. Initiatiefnemer Rached Guessoum trekt voluit de kaart van zomer in eigen stad.