Het zwembad van Lichtervelde.
Volledig scherm
Het zwembad van Lichtervelde. © RV

Water van zwembad in Lichtervelde tikje kouder door defect aan stookolieinstallatie

Het water in het zwembad van Lichtervelde is kouder dan gewoonlijk door een defect aan de stookinstallatie in de kelder. Die installatie werd nochtans in de zomer van 2016 nog volledig vernieuwd. Tussen de uitbater van het zwembad en de installateur is een juridische discussie gaande over wie hiervoor de verantwoordelijkheid draagt.

 1. MSKA bakt 1.500 klaaskoeken voor zorgverleners AZ Delta: “Het zijn zware tijden voor de zorg en wij willen iets terugdoen”
  Roeselare

  MSKA bakt 1.500 klaaskoe­ken voor zorgverle­ners AZ Delta: “Het zijn zware tijden voor de zorg en wij willen iets terugdoen”

  Warm gebaar vanuit het MSKA Roeselare. Leerlingen van de afdeling bakkerij zijn er vandaag en morgen druk in de weer met het bakken van 1.500 klaaskoeken. Die worden integraal geschonken aan de zorgverleners van AZ Delta, campus Rumbeke. “Het is een harde periode voor de zorg. Ik ben blij dat ik op deze manier iets terug kan doen”, zegt leerling Seppe Vanthuyne.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Dries Vandergunst nieuwe directeur eerste graad VMS
  Roeselare

  Dries Vander­gunst nieuwe directeur eerste graad VMS

  De Vrije Middelbare School heeft straks opnieuw een volledig directieteam. Begin dit schooljaar startte Nele Goethals er al als directeur in opvolging van Willy Phlypo die met pensioen ging. Maar ook Luc Vanrobaeys verliet de school langs de Arme Klarenstraat en ging aan de slag bij Ic Dien. Nu is duidelijk dat Vanrobaeys opgevolgd wordt door Dries Vandergunst. Vandergunst (44) is leraar Nederlands en aardrijkskunde in de VMS sinds september 2000. Hij start in zijn nieuwe opdracht op 1 januari 2021. Op die manier kan hij zijn lesopdracht dit trimester verder zetten en daarna doorgeven aan een nieuwe collega bij de start van een nieuw trimester. “Vooral de veelzijdigheid van de opdracht sprake me aan”, vertelt Dries. “Het is veel meer dan een bureaujob, je staat continu in contact met de leerlingen en de collega’s. Ik was zeker het lesgeven niet beumaar sta nog steeds graag voor de klas. Maar het was tijd voor een nieuwe stap. Groot voordeel is alvast dat ik ondertussen al 20 jaar les geef in de VMS. Het is een vertrouwd huis. De jobinhoud is wel nieuw, maar ik heb met Nele een goeie gids en weet ook dat ik ten allen tijde kan terugvallen op m’n collega’s die de voorbije maanden de functie waarnamen.”
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"