Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © RV

Voortaan ook fiscale attesten bij kleinere opvanginitiatieven

LichterveldeIedereen die kampjes of opvanginitiatieven voor kinderen organiseert, kan nu ook fiscale attesten uitreiken. De gemeenteraad keurde daarvoor onlangs unaniem een nieuw reglement goed.

 1. Roeselare pakt uit met Week van de Groeilamp
  Roeselare

  Roeselare pakt uit met Week van de Groeilamp

  De jaarlijkse campagne ‘Week van de Opvoeding’ zit in een nieuw jasje. Die heet nu ‘Week van de Groeilamp’, omdat opvoeden ook ruimte maken is om te groeien. Tussen 10 en 25 mei worden er in Roeselare dankzij het Huis van het Kind in samenwerking met tal van organisaties heel wat activiteiten georganiseerd voor ouders, grootouders, opvoeders en hun kinderen. “Het is zo belangrijk dat opvoeders ervaringen met elkaar kunnen delen. Dat je hoort dat je goed bezig bent of tips en raad kan krijgen als het even niet meezit. Nu we al een tijdje in een bubbel zitten, is er minder uitwisseling van gedachten, zijn er minder gesprekken aan de schoolpoort of aarzelen mensen om hulp te vragen”, zegt schepen Michèle Hostekint (Vooruit). “Het is goed dat we in de Week van de Groeilamp handvaten aanreiken, al is het digitaal door de omstandigheden. Samen met onze partners pakken we ook uit met wandelingen, doe-opdrachten en knutselactiviteiten.” Het volledige programma vind je op https://huisvanhetkindroeselare.be/week-van-de-groeilamp. De meeste activiteiten zijn gratis, inschrijven is verplicht.
 2. Veroordeelde verkrachter krijgt 20 maanden cel voor aanranding van 13-jarige stiefdochter
  Zwevezele

  Veroordeel­de verkrach­ter krijgt 20 maanden cel voor aanranding van 13-jarige stiefdoch­ter

  Een 46-jarige man uit Zwevezele heeft twintig maanden cel gekregen voor de aanranding van zijn 13-jarige stiefdochter. G.T. wordt daarna nog eens vijf jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. De man werd twee jaar geleden al eens veroordeeld voor de aanranding van de zus van het slachtoffer en kreeg in 2007 al eens vijf jaar cel voor de verkrachting van een ander tienermeisje.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser