Johan Vannevel en zijn dochters Kyara en Alysha aan de bushalte. Ze zien voorlopig weinig verbetering.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Vannevel en zijn dochters Kyara en Alysha aan de bushalte. Ze zien voorlopig weinig verbetering. © Florian Van Eenoo Photo News

Voorlopig weinig beterschap bij buitengewoon leerlingenvervoer: “600 privébussen voor De Lijn? Die zouden ook bij ons welkom zijn”

Ondanks de belofte dat de trajecten van het buitengewone leerlingenvervoer zouden herbekeken worden, lijkt er in Midden-West-Vlaanderen nog maar weinig veranderd. Bij buitengewone basisschool De Regenboog in Koekelare is er alvast nog steeds geen extra bus en de reistijden van de kinderen zijn nauwelijks verminderd. “We hopen dat er tenminste áchter de schermen wat beweging is", zegt directeur Koen Denduyver.

 1. AZ Delta overstijgt met 158 coronapatiënten piek van eerste golf en stelt niet dringende operaties uit: “Lockdown lijkt ons onvermijdelijk”
  PREMIUM
  Roeselare

  AZ Delta overstijgt met 158 coronapa­tiën­ten piek van eerste golf en stelt niet dringende operaties uit: “Lockdown lijkt ons onvermijde­lijk”

  AZ Delta telt nu al 158 besmette coronapatiënten. Het is duidelijk dat de tweede golf er een grotere impact heeft dan de eerste. Het ziekenhuis stelt alle niet-levensnoodzakelijke operaties uit. Daar vallen ook kankeroperaties onder, hoe vreemd dat ook klinkt. “Ik heb daar vannacht echt wakker van gelegen”, zegt arts Karin Decaestecker van de crisiscel bij het AZ Delta.
 2. Ter Linde verbouwt opnieuw: 9,8 miljoen euro voor renovatie B-vleugel en nieuwbouwvleugel ‘Vijverhof’
  PREMIUM
  Gits

  Ter Linde verbouwt opnieuw: 9,8 miljoen euro voor renovatie B-vleugel en nieuwbouw­vleu­gel ‘Vijverhof’

  De jongste nieuwbouwplannen van woon- en zorgcentrum Ter Linde werden maandagavond voor het eerst voorgesteld tijdens de gemeenteraad. Niet alleen worden de oude kamers in de bestaande B-vleugel ruimer, er komt naast de oostelijke vleugel nog een nieuwbouw met 28 kamers. In dezelfde beweging wordt ook het cafetaria uitgebreid en wordt de parking heraangelegd. Het gaat om een investering van net geen 10 miljoen.
 1. Vaderlanders schrappen plechtigheden ter herdenking van Wapenstilstand

  Vaderlan­ders schrappen plechtighe­den ter herdenking van Wapenstil­stand

  De nieuwste coronamaatregelen hebben de Vereniging van Vaderlandslievende Verenigingen van Roeselare (VVVR) doen besluiten om alle plechtigheden en bloemenneerleggingen naar aanleiding van 11 november af te gelasten. Dit zowel in Roeselare, Oekene, Beveren als Rumbeke. Ook de eucharistie in Rumbeke en de avondwake op de oude stedelijke begraafplaats gaan niet door. De Boodschap van de Vredesduif vindt wel plaats maar in een coronaveilige formule. Met een beperkte delegatie zal de VVVR de winnende klas bezoeken om de eerste prijs te overhandigen. De overige winnaars krijgen hun prijzenpakket toegestuurd. De Verbroedering laat tot slot ook weten dat ook de optocht en de hulde aan het hoofdmonument op het oud kerkhof die normaal op 1 november wordt georganiseerd ook geschrapt is.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'