De bewoners van de Zwevezelestraat en de Koolskampstraat in Lichtervelde hebben het gehad met het zwaar doorgaand verkeer.
Volledig scherm
De bewoners van de Zwevezelestraat en de Koolskampstraat in Lichtervelde hebben het gehad met het zwaar doorgaand verkeer. © Sam Vanacker

Voorlopig geen tonnagebeperking in Zwevezelestraat, Lichtervelde gaat druk op AWV wel opvoeren

LichterveldeDe noodkreet van de bewoners van de Zwevezelestraat en de Koolskampstraat is niet in dovemansoren gevallen, maar een tonnagebeperking komt er voorlopig niet. De gemeente Lichtervelde gaat bij het Agentschap Wegen en Verkeer wel aandringen op een snelle heraanleg van de Koolskampstraat. Als dat geen resultaten oplevert, overweegt Lichtervelde zelf een tonnagebeperking door te voeren.

  1. Koersbus belicht volgend jaar kermiskoersen
    Roeselare

    Koersbus belicht volgend jaar kermiskoer­sen

    De Koersbus, het museum op wielen van KOERS. Museum van de Wielersport, gaat ook volgend jaar opnieuw de hort op. Dit jaar lag de focus van de bus op het WK wielrennen, maar volgend jaar krijgt die een ander thema. “Tegen midden volgend jaar willen we iets uitwerken rond het thema kermiskoersen”, weet Thomas Ameye, conservator van het Roeselaarse museum. “Net zoals dit jaar willen we met de Koersbus eerst graag een lokale ronde maken. We willen graag starten in de woonzorgcentra. Het thema van koermiskoersen past perfect in de reminiscentie-activiteiten die ze zelf al opzetten. Vervolgens willen we graag opnieuw een ronde van België ondernemen en aanwezig zijn op de koersen zelf. Dit zal georganiseerd worden samen met de organisatoren, verzamelaars en heemkundige kringen.”