De bewoners van de Zwevezelestraat en de Koolskampstraat in Lichtervelde hebben het gehad met het zwaar doorgaand verkeer.
Volledig scherm
De bewoners van de Zwevezelestraat en de Koolskampstraat in Lichtervelde hebben het gehad met het zwaar doorgaand verkeer. © Sam Vanacker

Voorlopig geen tonnagebeperking in Zwevezelestraat, Lichtervelde gaat druk op AWV wel opvoeren

LichterveldeDe noodkreet van de bewoners van de Zwevezelestraat en de Koolskampstraat is niet in dovemansoren gevallen, maar een tonnagebeperking komt er voorlopig niet. De gemeente Lichtervelde gaat bij het Agentschap Wegen en Verkeer wel aandringen op een snelle heraanleg van de Koolskampstraat. Als dat geen resultaten oplevert, overweegt Lichtervelde zelf een tonnagebeperking door te voeren.

 1. Kevin en zijn vrienden mogen toch naar Tomorrowland: “We gaan die gasten goed in de watten leggen”
  PREMIUM
  Hooglede

  Kevin en zijn vrienden mogen toch naar Tomorrow­land: “We gaan die gasten goed in de watten leggen”

  Kevin Devette (25), die aan de ongeneeslijke ziekte van Duchenne lijdt, mag samen met zijn vrienden Sander en Fuxin naar Tomorrowland. Verpleegkundige Phebe Casteleyn, die vreesde geen tickets te kunnen bemachtigen voor de drie vrienden met een beperking, had woensdag een oproep gelanceerd. Lees hier hoe het haar toch lukte Kevin en zijn vrienden de dag van hun leven te bezorgen. “Dit hadden we echt niet verwacht.”
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.