De vierde editie van Lichtervelde Loopt staat voor de deur
Volledig scherm
De vierde editie van Lichtervelde Loopt staat voor de deur © Sam Vanacker

Vierde Lichtervelde Loopt mikt op 500 deelnemers

Op zondag 15 september wordt in Lichtervelde de vierde editie van ‘Lichtervelde Loopt’ georganiseerd. Het aantal deelnemers zit jaar na jaar in stijgende lijn en dit keer hoopt de organisatie de kaap van de vijfhonderd te halen.

 1. Booming business in coronatijden: Brecht opent spellenspeciaalzaak ‘t Spelgeweld
  Roeselare

  Booming business in coronatij­den: Brecht opent spellenspe­ci­aal­zaak ‘t Spelgeweld

  Liefhebbers van boardgames, collectable card games, miniature games en role playing games stippen zaterdag 31 oktober best nu al aan in hun agenda. Op die dag opent Brecht Dhondt (36) langs de Noordstraat 41 de gloednieuwe spellenspeciaalzaak, inclusief speelruimte, ’t Spelgeweld. Hoewel ondernemen tijdens de coronapandemie niet evident is, gelooft Brecht keihard in zijn winkel want net nu, door het blijf-in-uw-kot-verhaal, ontdekken veel mensen de wereld van de spellen.
 2. Robert Half schenkt AZ Delta streekproducten als hart onder de riem

  Robert Half schenkt AZ Delta streekpro­duc­ten als hart onder de riem

  Het personeel van Robert Half Roeselare, expert in gespecialiseerde rekrutering gevestigd op het Westwing Park, verraste AZ Delta deze ochtend op enkele geschenkmanden. Die gift kadert binnen de campagne ‘Giving Back to Community’ die Robert Half op kwartaalbasis organiseert. “Deze campagne zijn we vorig jaar gestart vanuit onze visie dat iets terugdoen voor onze maatschappij de derde peiler is van ons succes, naast het dagelijks servicen van onze klanten en kandidaten enerzijds en professionele teams intern uitbouwen anderzijds”, duidt associate director Veronique Elskens. “Binnen de context van de huidige gezondheidscrisis schreven we in het voorjaar kaartjes voor bewoners van woonzorgcentra en vorige maand doneerde het hele kantoor vorige maand bloed. Omdat we ons extra verbonden voelen met onze overburen van de COVID-19 afdeling in het AZ Delta Roeselare, wilden we hen dit kwartaal extra in de bloemetjes zetten. De verhalen die we momenteel horen vanuit zovele ziekenhuizen, en meer bepaald de druk op de Covid-afdelingen die significant aan het uitbreiden zijn en de daarbij gepaard gaande extra druk op de zorgverleners, motiveerden ons om hen een warm hart onder de riem te steken.” Woensdagochtend overhandigden ze enkele geschenkmanden met streekproducten en koekjes aan de hoofdverpleegkundige van de longafdeling. “Hiermee ondersteunen we in deze uitdagende economische tijden in één klap ook de lokale economie. Wij hopen de eerstkomende maanden nog meer dergelijke initiatieven te kunnen bieden aan hen die het verdienen en nodig hebben alsook andere bedrijven of individuele personen te inspireren hier ook aan mee te doen, vele kleine beetjes kunnen een grote impact hebben.”
 3. Wingene verbiedt alle evenementen en legt verenigingsleven stil: “Langer wachten zou onverantwoord zijn”
  Wingene

  Wingene verbiedt alle evenemen­ten en legt vereni­gings­le­ven stil: “Langer wachten zou onverant­woord zijn”

  Wingene legt het sociale leven in de gemeente twee weken volledig stil. De gemeente bevindt zich sinds vandaag, maandag, in alarmfase 3, wat betekent dat de coronacijfers zorgwekkend snel blijven stijgen. Er zijn besmettingen op verschillende scholen en ook diverse verenigingen zijn getroffen. De gemeente kleurt volgens de recentste cijfers van Sciensano rood.