Vief Lichtervelde schonk een lading dopjes aan de vzw Vrienden der Blinden
Volledig scherm
Vief Lichtervelde schonk een lading dopjes aan de vzw Vrienden der Blinden © RV

Vief verzamelt plastic dopjes voor Vrienden der Blinden

LichterveldeSeniorenvereniging Vief heeft de Vrienden der Blinden uit Koksijde deze week tientallen kilo’s plastic dopjes geschonken. Met de opbrengst van de verkoop van die dopjes financiert de vzw opleidingen voor blindengeleidehonden.

  1. Gebruikte West-Vlaamse gynaecoloog eigen sperma voor kunstmatige bevruchtingen? “Sterke vermoedens dat nog andere artsen dit gedaan hebben”
    Play
    Torhout

    Gebruikte West-Vlaam­se gynaeco­loog eigen sperma voor kunstmati­ge bevruchtin­gen? “Sterke vermoedens dat nog andere artsen dit gedaan hebben”

    Een gepensioneerde West-Vlaamse gynaecoloog heeft in de jaren 1980 mogelijk zijn eigen sperma gebruikt om kunstmatige bevruchtingen uit te voeren in het toenmalige Sint-Rembertziekenhuis in Torhout. Een donorkind ontdekte dat via DNA- en stamboomonderzoek, zo bevestigt de vzw Donorkinderen. Het parket van Kortrijk zegt intussen dat er een gerechtelijk onderzoek loopt. Steph Raeymaekers, voorzitter van Donorkinderen vzw en zelf donorkind, was in Terzake duidelijk. “Ik ken een aantal casussen die te grof voor woorden zijn als ze naar buiten komen. En dit is de eerste.” De gynaecoloog in kwestie reageert zelf kort.