Vrijwilligers van Velt planten bloembollen.
Volledig scherm
Vrijwilligers van Velt planten bloembollen. © RV

Velt plant 4.300 bloembollen aan rusthuis ’t Hof

LichterveldeDe bewoners en de bezoekers van de zorgsite in Lichtervelde zullen komend voorjaar kunnen genieten van prachtige bloemen in de tuin. Dankzij vrijwilligers van Velt Lichtervelde-Torhout zitten er sinds kort 4.300 bloembollen in de grond.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
  Play
  West-Vlaanderen

  426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

  Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.
 1. Parkeerwachters worden in Roeselare niet vervangen door rondrijdende scanner
  Roeselare

  Parkeer­wach­ters worden in Roeselare niet vervangen door rondrijden­de scanner

  Middelkerke zet vanaf volgende maand een scanvoertuig in voor parkeercontroles in plaats van parkeerwachters. Die wagen scant de nummerplaten van de geparkeerde auto’s. Middelkerke werkt voor haar parkeerbeleid samen met OPC, hetzelfde bedrijf waar Roeselare jaren geleden mee in zee ging. Tijdens de commissie ruimte wou gemeenteraadslid Cyriel Ameye (Vlaams Belang) dan ook graag weten of er ook plannen zijn om in Roeselare zo te gaan werken. “Dat is niet de bedoeling”, verzekert commercieel directeur bij OPC Philippe Maquestiaux. “In Roeselare hebben we met het stadsbestuur een quotum afgesproken, een maximum uit te schrijven parkeerboetes. Door een scanwagen in te zetten, zouden er meer bonnen uitgeschreven worden, dus hebben we besloten die scantechnologie niet te gebruiken.”
 2. Westhoek wordt geen Landschapspark: Natuurpunt ontgoocheld, Voka en ABS opgelucht
  Westhoek

  Westhoek wordt geen Landschaps­park: Natuurpunt ontgoo­cheld, Voka en ABS opgelucht

  De Westhoek dingt niet langer mee naar de titel van Landschapspark. Het ontbreken van een draagvlak in 14 gemeenten die deel zouden uitmaken van het gebied, speelde mee in de beslissing van de jury. “Helaas zijn politici en middenveld er niet in geslaagd om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen”, zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe. “Het gebrek aan een wetgevend kader en bijhorende rechtsonzekerheid voor onze ondernemers kon mogelijk een rem betekenen op de economische groei van de regio”, klinkt het dan weer bij werkgeversorganisatie Voka.