Patrick Cornillie met z'n nieuwste pennenvrucht, een overzichtsboek met 100 verhalen naar aanleiding van 100 jaar WK.
Volledig scherm
Patrick Cornillie met z'n nieuwste pennenvrucht, een overzichtsboek met 100 verhalen naar aanleiding van 100 jaar WK. © Sam Vanacker

Van een erelint met een swastika tot een verknipte regenboogtrui: Nieuw overzichtsboek bundelt 100 sterke verhalen uit 100 jaar WK Wielrennen

LichterveldeWielerauteur Patrick Cornillie zat niet stil tijdens de lockdowns. Zijn nieuwste pennenvrucht is een indrukwekkend jubileumboek naar aanleiding van het wereldkampioenschappen wielrennen, dat in het najaar naar Vlaanderen komt. De Lichterveldenaar dook in de archieven en diepte liefst 100 sterke verhalen over de regenboogtrui op. Daar hoefde hij niet eens zo ver voor te zoeken.

  1. Dovy Natourcriterium herdenkt slachtoffers noodweer en prijst vaccinatievrijwilligers: “Kracht van de koers, de vrijwilligers en de solidariteit”
    Roeselare

    Dovy Natourcri­te­ri­um herdenkt slachtof­fers noodweer en prijst vaccinatie­vrij­wil­li­gers: “Kracht van de koers, de vrijwilli­gers en de solidari­teit”

    Het elfde Dovy Natourcriterium, gewonnen door groene trui Mark Cavendish, zal ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan als de warmste editie tot nu toe. Niet alleen door de zomerse temperaturen, maar eveneens dankzij een beklijvende minuut stilte om de slachtoffers van het recente noodweer te herdenken en een symbolisch dankjewel aan de vele vrijwilligers in het vaccinatiecentrum door één van hen het startschot te laten geven.