Romain Vandevelde, Norman Vandevelde en Lieven Vandevelde van Autocarbedrijf Sima Tours .
Volledig scherm
Romain Vandevelde, Norman Vandevelde en Lieven Vandevelde van Autocarbedrijf Sima Tours . © Joke Couvreur

"Van één bestelwagen naar 27 bussen"

LICHTERVELDEErfgoedcel TERF zocht en vond het voorbije jaar bedrijven uit onze streek die al minstens drie generaties in handen zijn van dezelfde familie. In totaal werden 36 bedrijven geïnterviewd, van eenmanszaken en dorpswinkels tot multinationals en industriëlen. Hun verhalen zijn gebundeld in het boek 'Hier huist traditie - straffe generatiebedrijven van bij ons'. Wij pikten er drie uit onze regio uit.

 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. In het spoor van huisarts Christophe Depamelaere in ‘Dag Dokter’ op VIER: “Een goeie vertrouwensband met je patiënten, dat is belangrijk”
  Wingene

  In het spoor van huisarts Christophe Depamelae­re in ‘Dag Dokter’ op VIER: “Een goeie vertrou­wens­band met je patiënten, dat is belangrijk”

  Op televisiezender VIER start op 1 februari een nieuw realityprogramma waarbij de lotgevallen van veertien Vlaamse huisartsen in beeld komen. In het programma, dat opgenomen werd voor de coronacrisis, komt ook de bekendste huisarts van Wingene aan bod. “Bij elke raadpleging werd toestemming gevraagd aan de patiënt om te filmen”, zegt Christophe Depamelaere.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"