Vijf bevriende koppels organiseerden in de zomer van 2019 voor het eerst ‘Radar Love' aan de radartoren in Lichtervelde
Volledig scherm
Vijf bevriende koppels organiseerden in de zomer van 2019 voor het eerst ‘Radar Love' aan de radartoren in Lichtervelde © Sam Vanacker

Tweede editie van Radar Love uitgesteld naar 2021

Er zal dit jaar niet gekampeerd worden onder de radartoren in Lichtervelde. Het driedaagse gezins-en kampeerevenement ‘Radar Love’, dat op 26, 27 en 28 juni aan de tweede editie toe was, is afgelast.

 1. Nieuwe vergunningsaanvraag voor winkelcentrum op Creasite: actiecomité Leefbaar Schiervelde verzet zich opnieuw
  Roeselare

  Nieuwe vergun­nings­aan­vraag voor winkelcen­trum op Creasite: actieco­mité Leefbaar Schiervel­de verzet zich opnieuw

  Het Actiecomité Leefbaar Schiervelde trekt opnieuw ten strijde. Ontwikkelaar NV Beco Retail diende een nieuwe aanvraag in voor een omgevingsvergunning om een winkelcomplex op de Creasite te realiseren. Voor het actiecomité het sein om opnieuw werk te maken van een bezwaarschrift en de hand te reiken naar alle andere partijen die zich eerder dit jaar met succes verzetten tegen de plannen. NV Beco wil er onder meer een eerste West-Vlaamse filiaal van Jumbo openen.
 2. Rusthuisbewoners met dementie gelukkiger en alerter dankzij aangepaste verlichting: “We herstellen hun bioritme”
  Roeselare

  Rusthuisbe­wo­ners met dementie gelukkiger en alerter dankzij aangepaste verlich­ting: “We herstellen hun bioritme”

  Een onderzoek van KU leuven en Howest in woonzorgcentrum De Zilverberg levert verrassende resultaten op. Personen met dementie werden er ‘s ochtends blootgesteld aan een fel licht, terwijl ‘s avonds de lichten gedimd werden. Het effect op het welbevinden en de slaapkwaliteit van de bewoners is opvallend, en dat is ook de medewerkers niet ontgaan. “De bewoners zijn alerter en rustiger en vallen overdag minder in slaap”, vertelt Lieve Cornette, leefgroepbegeleidster van De Bron.