Geert Germonpré uit Leke moest machteloos toezien hoe zijn vrachtwagen helemaal uitbrandde, op een weide langs de Grietestraat in LIchtervelde.
Volledig scherm
Geert Germonpré uit Leke moest machteloos toezien hoe zijn vrachtwagen helemaal uitbrandde, op een weide langs de Grietestraat in LIchtervelde. © Hans Verbeke

Trekker uitgebrand op terrein ruitertornooi: “Het begon te stinken en twee minuten later stond alles in lichterlaaie”

Lichtervelde/Leke/KlemskerkeLangs de Grietestraat in Lichtervelde, op de grens met Torhout, is woensdagmorgen een vrachtwagen uitgebrand. Dat gebeurde op het terrein waar de voorbije twee weekends een ruitertornooi plaatsvond. “Er was niks tegen te beginnen”, zegt chauffeur Geert Germonpré uit Leke. “Het enige wat we konden doen, was ons uit de voeten maken.”

 1. Geert (53) voltooit unieke reeks en loopt marathon in élk land van de Europese Unie: “Laatste kilometers met familie afgelegd”
  PREMIUM
  Roeselare

  Geert (53) voltooit unieke reeks en loopt marathon in élk land van de Europese Unie: “Laatste kilometers met familie afgelegd”

  Met het voltooien van de marathon van Brussel is Roeselarenaar Geert Malysse er zondag in geslaagd een huzarenstukje af te werken dat tien jaar in de maak was. Met dat slotakkoord in onze hoofdstad als kers op de taart heeft hij een marathon gelopen in élk land van de Europe Unie. Zijn actie, die bekend stond als de Euro City Run, levert een mooi bedrag op voor het goede doel.
 2. Liedjes uit de Lage Landen kleuren feestnamiddag voor senioren
  Roeselare

  Liedjes uit de Lage Landen kleuren feestnamid­dag voor senioren

  Op donderdag 27 oktober vindt de feestnamiddag voor senioren opnieuw plaats in De Spil. Arnold Sercu en Bart Verhelle brengen er met ‘Liedjes uit de Lage Landen’ een gevarieerd programma. Ze nemen de aanwezigen mee langs Vlaamse en Nederlandse velden bezaaid met onvergetelijke liedjes: parels om stil van te worden, of deuntjes die je meteen wil meezingen omdat ze zo sterk in ons collectief geheugen gegrift staan. Onder andere liedjes van Miel Cools, Herman Van Veen, Willem Vermandere en Wim Sonneveld passeren de revue, wondermooi gebracht door piano en twee stemmen. Wil je er bij zijn? De feestnamiddag start om 14 uur. Kaartjes kosten 10 euro, of 5 euro met de vrijetijdspas en zijn te verkrijgen via het Vrijetijdspunt ondergebracht in KOERS.