De aanrijding gebeurde aan de spoorwegovergang in de Schavelarestraat in Torhout.
Volledig scherm
De aanrijding gebeurde aan de spoorwegovergang in de Schavelarestraat in Torhout. © JVM

Trein staat stil in Torhout na ongeval: 150 reizigers geëvacueerd met bussen

Torhout-LichterveldeIn de Schavelarestraat in Torhout deed zich vrijdagmiddag iets voor 12.30 uur op de spooroverweg een dodelijke aanrijding voor tussen een trein en een voetganger. 150 reizigers moesten met bussen geëvacueerd worden.

 1. Roadshow EUConnect doet Broederschool aan
  Roeselare

  Roadshow EUConnect doet Broeder­school aan

  De Roeselaarse Broederschool werkt al jaren intensief rond Europese burgerzin en wordt hier nu ook voor beloond. Dit schooljaar komt EUConnect met hun Roadshow langs in de school en de leerlingen zullen er de kans krijgen om in te zoomen op vier vooruitstrevende Europese projecten. Zo is er het urbanfarmingproject waarin via innovatieve technieken wordt bekeken hoe we op een efficiënte en milieuvriendelijke manier in de stad groenten en fruit kunnen telen. Verder wordt er gewerkt rond innovatieve manieren om afval te recycleren via experimenten met drones, 3D-printers, robots en alle vormen van media die er zijn. In een derde luik wordt gewerkt rond Valduvis: een tool om de sociale, economische én ecologische duurzaamheid op een genuanceerde manier te bepalen. Koeweidehof ten slotte, is een landbouwbedrijf dat via allerlei innovaties op een moderne en duurzame manier gerund wordt. Leerlingen maken er kennis met onder andere een melkrobot, een voederrobot en een mestrobot.
 1. ASSISEN BRUGGE. “Wat we in die caravan gezien hebben, leek op een scène uit een horrorfilm”: speurders doen gruwel van campingmoord uit de doeken
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. “Wat we in die caravan gezien hebben, leek op een scène uit een horrorfilm”: speurders doen gruwel van camping­moord uit de doeken

  Op het proces rond de campingmoord in Middelkerke zijn maandag de eerste speurders hun getuigenis komen afleggen. De aanwezigen in de Brugse assisenzaal kregen gruwelijke beelden voor ogen, met één rode draad: bloed, bloed en nog eens bloed. Zelfs de politiemensen waren nog steeds onder de indruk van de weerzinwekkende taferelen die ze destijds onder ogen kregen op camping Marva III. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.
 2. Zo reageert Kortemark op stijgende prijzen: “Nog geen 
nieuwe technische loods én niet alle dorpshuizen verwarmd”
  PREMIUM
  Kortemark

  Zo reageert Kortemark op stijgende prijzen: “Nog geen nieuwe technische loods én niet alle dorpshui­zen verwarmd”

  De gemeente Kortemark heeft een plan klaar dat een antwoord moeten bieden op de stijgende energieprijzen. “Als die zo hoog blijven, komt dat neer op een meerkost van minstens 1,2 miljoen euro per jaar. De indexering van de lonen van het gemeentepersoneel kost ook nog eens minstens een half miljoen euro extra per jaar”, berekende burgemeester Karolien Damman (CD&V). Daarom pakt de gemeente met een resem maatregelen uit.
 3. Leerkracht Bart (42) verdedigt Belgische eer op eerste WK gravelrace: “Als ik bij de vijf beste Belgen eindig, spring ik een gat in de lucht”
  PREMIUM
  Roeselare/Menen

  Leerkracht Bart (42) verdedigt Belgische eer op eerste WK gravelrace: “Als ik bij de vijf beste Belgen eindig, spring ik een gat in de lucht”

  Bart Goudeseune (42) verdedigt begin oktober de Belgische driekleur op het eerste WK gravelracen in Italië. De leerkracht lichamelijke opvoeding ontdekte de gravelbike, een kruising tussen een koersfiets en een mountainbike, tijdens corona. Die nieuwigheid wakkerde het competitiebeestje in Bart aan. “Het is toch speciaal dat ik straks in een truitje van de Belgische ploeg mag rijden”, vindt Bart.