Lichtervelde is trots op de nieuwe wereldkampioen Joran Wyseure
Volledig scherm
PREMIUM
Lichtervelde is trots op de nieuwe wereldkampioen Joran Wyseure © RV/Vanacker/Belga

Thuisbasis Lichtervelde apetrots op jonge wereldkampioen: “We gaan voor een feestje zorgen dat Joran nooit zal vergeten”

LichterveldeLichtervelde heeft een wereldkampioen. Derdejaarsbelofte Joran Wyseure (21) zette zaterdag in het Amerikaanse Fayetteville een ijzersterke prestatie neer en daar is men in zijn thuisdorp terecht apetrots op. Zaterdagavond werd de winst overal stevig gevierd en op zondag werden plannen gesmeed om het jonge talent in de bloemetjes te zetten bij zijn thuiskomst. “We gaan voor een feestje zorgen dat Joran nooit zal vergeten”, klinkt het.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.