BS 't Vlot kan rekenen op Vlaams geld voor een grondige renovatie van de turnzaal
Volledig scherm
BS 't Vlot kan rekenen op Vlaams geld voor een grondige renovatie van de turnzaal © Sam Vanacker

’t Vlot krijgt Vlaamse steun zodat turnzaal na de lesuren opengesteld kan worden voor verenigingen

LichterveldeVlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts (N-VA) investeert 129.643 euro in basisschool ’t Vlot zodat de sportzaal buiten de lesuren opengesteld kan worden voor sportverenigingen, jeugdbewegingen of buurtinitiatieven.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Nog tot juni eenrichtingsverkeer in Diksmuidsesteenweg door werken
  Roeselare

  Nog tot juni eenrich­tings­ver­keer in Diksmuidse­steen­weg door werken

  In de Diksmuidsesteenweg, tussen de Westlaan en de Albrecht Rodenbachstraat, zijn wegenwerken gestart. Nutsmaatschappijen vernieuwen er hun kabels en leidingen voor elektriciteit en telecom. Op sommige plaatsen wordt ook de drinkwaterleiding vernieuwd. De werken gebeuren in het voetpad en een deel van de rijweg. Deze werken hebben een serieuze impact op het verkeer. Voor fietsers en auto’s geldt daarom eenrichtingsverkeer, richting het centrum. Te voet kun je steeds door aan één kant van de rijweg. De Wallenparking blijft wel vlot bereikbaar via de Diksmuidsesteenweg en de Groenestraat. Het einde van de werken is voorzien in juni. De nutswerken gebeuren ter voorbereiding van de riolerings- en wegenwerken die vermoedelijk vanaf september starten.
 2. Roeselare verklaart oorlog aan zwerfvuil van afhaalmaaltijden: “Focus op De Munt en omgeving”
  Roeselare

  Roeselare verklaart oorlog aan zwerfvuil van afhaalmaal­tij­den: “Focus op De Munt en omgeving”

  Stad Roeselare wil komaf maken met zwerfvuil gelinkt aan afhaalmaaltijden. Na klachten van zowel burgers als de afvalophalers zelf stapt de stad mee in het project ‘On the Go’. Vanaf volgende week wordt alle zwerfvuil op en rond De Munt letterlijk onder de loep genomen. Die analyse moet vervolgens leiden tot initiatieven die zich richten op zowel de handelaars als de burgers. “We willen niet alleen komaf maken met zwerfvuil van takeaway, maar ook restafval verminderen”, aldus Stefaan Van Coillie (CD&V), schepen bevoegd voor afval en netheid.