Een blikseminslag zorgde vrijwel onmiddellijk voor brand in de loods in Lichtervelde.
Volledig scherm
Een blikseminslag zorgde vrijwel onmiddellijk voor brand in de loods in Lichtervelde. © LSI

Stal vol oldtimers in lichterlaaie na blikseminslag tijdens onweer in Lichtervelde: “Onze auto’s zien uitbranden... het doet pijn aan het hart”

LichterveldeIn Lichtervelde is dinsdagavond tijdens een kort maar hevig onweer brand ontstaan in een oude stal. Wellicht lag een blikseminslag aan de oorzaak. In het gebouw stonden een twintigtal oldtimers, goed voor een waarde van honderdduizenden euro. 

 1. BINNENKIJKER. Residentie Hardoy, duurste woonzorgcentrum van de regio, breidt uit met 22 kamers: “We wilden de sfeer van een hotel creëren”
  PREMIUM
  Ardooie

  BINNENKIJ­KER. Residentie Hardoy, duurste woonzorg­cen­trum van de regio, breidt uit met 22 kamers: “We wilden de sfeer van een hotel creëren”

  Het Ardooise woonzorgcentrum Residentie Hardoy neemt volgende week 22 nieuwe kamers in gebruik. Die zijn bedoeld voor personen met dementie en/of verhoogde kwetsbaarheid. Voor de realisatie van de bijkomende kamers, die het totaal aantal bedden in het WZC op 82 brengt, werden 11 assistentieflats volledig verbouwd. De nieuwe kamers en leefruimtes ademen luxe en het prijskaartje is dan ook navenant: 94 euro per dag. “Niet alleen het kader is heel stijlvol, ook de lat voor de service ligt hier heel hoog”, aldus directeur Barbara De Poorter.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Plaatselijk eenrichtingsverkeer in Biezenstraat door nutwerken
  Roeselare

  Plaatse­lijk eenrich­tings­ver­keer in Biezen­straat door nutwerken

  In de Biezenstraat zijn er nutsmaatschappijen aan het werk en dat heeft de rest van deze week impact op het verkeer. Op drie plaatsen moet er een oversteek gemaakt worden met kabels en leidingen waarbij de rijweg gekruist moet worden. Hierdoor geldt er vanaf vandaag, woensdag 7 december, tot en met vrijdag 9 december plaatselijk eenrichtingsverkeer in de richting van de Honzebroekstraat. Ter hoogte van de eerste twee oversteken is er een kort omleiding via de Torteldreef, de Diswegel en de Reigerstraat. Aan de derde oversteek die gerealiseerd wordt, moet je een blokje om via de Fazanten- , Kwartel en Torteldreef.