Een blikseminslag zorgde vrijwel onmiddellijk voor brand in de loods in Lichtervelde.
Volledig scherm
Een blikseminslag zorgde vrijwel onmiddellijk voor brand in de loods in Lichtervelde. © LSI

Stal vol oldtimers in lichterlaaie na blikseminslag tijdens onweer in Lichtervelde: “Onze auto’s zien uitbranden... het doet pijn aan het hart”

LichterveldeIn Lichtervelde is dinsdagavond tijdens een kort maar hevig onweer brand ontstaan in een oude stal. Wellicht lag een blikseminslag aan de oorzaak. In het gebouw stonden een twintigtal oldtimers, goed voor een waarde van honderdduizenden euro. 

  1. Vier 165ste verjaardag van Albrecht Rodenbach in geboortestad Roeselare, met vuurspektakel en tal van tochten in het spoor van de schrijver
    PREMIUM
    Roeselare

    Vier 165ste verjaardag van Albrecht Rodenbach in geboorte­stad Roeselare, met vuurspekta­kel en tal van tochten in het spoor van de schrijver

    Roeselare omhelst zijn grootste schrijver. Op 27 oktober is het precies 165 jaar geleden dat Albrecht Rodenbach er geboren werd. Vanaf woensdag 23 juni, exact 141 jaar na Rodenbachs dood, pakt z’n geboortestad uit met tal van activiteiten, van een heruitgave van een strip uit de jaren 50 over een vuurspektakel tot een nagelnieuwe fietstocht om de schrijver te vieren. Ontdek hier de initiatieven die creatief, vernieuwend en af en toe ook een beetje rebels zijn zoals ook de figuur Albrecht Rodenbach was.