een conceptbeeld van de nieuwe speelzone aan de Finse piste
Volledig scherm
een conceptbeeld van de nieuwe speelzone aan de Finse piste © RV/Gemeente Lichtervelde

Realisatie nieuw speelplein aan Finse piste loopt vertraging op

 1. Roeselaarse Roemenen stellen thuisland voor via tweedaagse expo
  Roeselare

  Roeselaar­se Roemenen stellen thuisland voor via tweedaagse expo

  De vzw Roemenen uit Roeselare, die hun landgenoten in Roeselare ondersteunt en samenbrengt met het oog op een vlotte integratie, pakt op zaterdag 1 en zondag 2 oktober uit met een unieke tentoonstelling in Dienstencentrum Schiervelde. Onder de noemer ‘Roemeense Culturele Herfst’, een organisatie die gesteund wordt door de Roemeense ambassade in Belgie en Roemeens Cultureel Instituut in Brussel, laten ze iedereen kennismaken met hun thuisland. Je ontdekt er traditionele, handgemaakte kledij, lokale lekkernijen, kan genieten van Roemeense muziekrecitals, proza- en poëzievoordrachten, een blik werpen op Roemeens cultureel erfgoed en Roemeense dorpen dankzij een foto-expo en zelfs deelnemen aan een workshop over schilderen van houten lepels. Iedereen is op beide dagen gratis welkom van 13 tot 18 uur.
 2. Man (50) deels door de knieën na aanvullend onderzoek over uit de hand gelopen TikTok-date: “En toch heb ik haar niet geslagen”
  Roeselare

  Man (50) deels door de knieën na aanvullend onderzoek over uit de hand gelopen Tik­Tok-da­te: “En toch heb ik haar niet geslagen”

  Een 50-jarige man uit Roeselare riskeert 12 maanden cel omdat hij zijn lief die hij leerde kennen op TikTok verschillende keren zwaar zou geslagen hebben. De Roeselarenaar, die geen onbekende is voor het gerecht, ontkent alle aantijgingen en zei dat hij ze zelfs nooit had gezien. Uit aanvullend onderzoek blijkt nu dat de vrouw wel degelijk aanwezig was in zijn woning. “Maar ik heb haar niet geslagen”, houdt de man vol.
 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.