Volledig scherm
© Sam Vanacker

Radio Lichtervelde krijgt heruitzending wegens technische problemen

Wie vorig weekend Radio Lichtervelde gemist heeft, krijgt dit weekend een herkansing. Het integrale tweedaagse radioprogramma dat vorig weekend opgenomen werd in de mobiele radiostudio aan de ast in de Weststraat, wordt op zaterdag en zondag heruitgezonden.

 1. Het Ardooise station door de jaren heen
  Ardooie

  Het Ardooise station door de jaren heen

  Het voormalige Ardooise station dateert uit het einde van de 19e eeuw en raakte tijdens de eerste wereldoorlog zwaar beschadigd. Het gebouwtje is niet onbelangrijk voor Ardooie want vlakbij, en dankzij de aanwezigheid van de spoorlijn ontwikkelden zich industriële toppers als de textielfabriek Baertsoen-Buysse, het huidige Sioen. Op 3 juni 1984 stopte er voor het laatst een trein in het station op de hoek van de Biekorf- en de Stationsstraat en langs de spoorlijn die Deinze met De Panne verbindt. Na de sluiting werd het station enkele jaren bewoond. Maar het laatste decennium stond het gebouw, dat sinds 2010 erkend is als bouwkundig erfgoed, te verkommeren. Deuren en ramen werden dichtgetimmerd om vandalisme te voorkomen. Al in 2011 keurde het gemeentebestuur het ruimtelijk uitvoeringsplan Stationsomgeving goed dat een herbestemming van het station bepaalde. Naast de nieuwe handelszaak zal er straks ook gewoond worden in het vroegere station.
 2. Nieuwe vergunningsaanvraag voor winkelcentrum op Creasite: actiecomité Leefbaar Schiervelde verzet zich opnieuw
  Roeselare

  Nieuwe vergun­nings­aan­vraag voor winkelcen­trum op Creasite: actieco­mité Leefbaar Schiervel­de verzet zich opnieuw

  Het Actiecomité Leefbaar Schiervelde trekt opnieuw ten strijde. Ontwikkelaar NV Beco Retail diende een nieuwe aanvraag in voor een omgevingsvergunning om een winkelcomplex op de Creasite te realiseren. Voor het actiecomité het sein om opnieuw werk te maken van een bezwaarschrift en de hand te reiken naar alle andere partijen die zich eerder dit jaar met succes verzetten tegen de plannen. NV Beco wil er onder meer een eerste West-Vlaamse filiaal van Jumbo openen.