Auteur Patrick Cornillie won met dit gedicht 'De acht met stuurman' de Julia Tulkens Poëzieprijs
Volledig scherm
Auteur Patrick Cornillie won met dit gedicht 'De acht met stuurman' de Julia Tulkens Poëzieprijs © Sam Vanacker

Patrick Cornillie wint Julia Tulkens Poëzieprijs

Lichtervelde/LandenPatrick Cornillie (60) is met zijn gedicht ‘De acht met stuurman’ laureaat geworden van de Julia Tulkens Poëzieprijs 2021. De sportminnende auteur uit Lichtervelde  haalde het van 261 andere inzendingen.

 1. MIJN DORP. Johan Laridon, zaakvoerder van praatcafé De Groene Dreve: “Na de dramatische brand hebben de Ardooienaars bewezen dat ik op hen kan rekenen. En dat is absoluut wederzijds”
  PREMIUM

  MIJN DORP. Johan Laridon, zaakvoer­der van praatcafé De Groene Dreve: “Na de dramati­sche brand hebben de Ardooie­naars bewezen dat ik op hen kan rekenen. En dat is absoluut wederzijds”

  Johan Laridon (55) is dan wel een geboren Izegemnaar, het is in Ardooie dat de zaakvoerder van praatcafé De Groene Dreve zich echt thuis voelt. Hoewel de gemeente voor hem ook synoniem staat met een enorm verdriet, zijn het de Ardooienaars die hem er ook weer bovenop hielpen. Met veel plezier neemt hij ons dan ook op sleeptouw door zijn Ardooie.
 2. Roeselaars Kamerkoor steunt armoedeproject De Kerit met kerstconcert
  Roeselare

  Roeselaars Kamerkoor steunt armoedepro­ject De Kerit met kerstcon­cert

  Het Roeselaars Kamerkoor onder leiding van Kevin Hendrickx palmtop maandag 26 december de SintMichielskerk. In samenwerking met de Coalitie van mensen van goede wil brengen ze er een kerstconcert ten voordele van het decanale armoedeproject De Kerit die volledig werkt dankzij giften en benefietevenementen. Om 16 uur brengt het koor er samen met sopraan Hilde Coppé, bariton Kris Belligh en een barokensemble muziek van Bacht, Buxtehude, Schütz, Telemaan en Praetorius. Dit alles onder de noemer ‘Das Neugeborne Kindelein’. Tickets voor het concert (inclusief receptie) kosten 22 euro in voorverkoop, 24 euro aan de deur en zijn te verkrijgen via info@roeselaarskamerkoor.be. Houders van een vrijetijdspas betalen trouwens de helft van de prijs.