Anne Hoet en Kris Vandenbussche van de Wereldwinkel in het nieuwe pand, dat voorlopig nog is ingericht als café
Volledig scherm
Anne Hoet en Kris Vandenbussche van de Wereldwinkel in het nieuwe pand, dat voorlopig nog is ingericht als café © Sam Vanacker

Oxfam Wereldwinkel verhuist naar ongebruikt café in Marktstraat: “Bezoekers kunnen onze producten ontdekken, maar zullen ook aan de toog kunnen proeven”

LichterveldeDe Oxfam Wereldwinkel Lichtervelde verhuist na achttien jaar van de Marktstraat 26 naar het gebouw op de hoek van de Marktstraat en de Middenstraat. Het pand is ingericht als café, maar werd opmerkelijk genoeg nooit zo gebruikt. “De inrichting als café is een grote troef. De toog laten we zeker staan. Het laat ons toe er een echte beleefwinkel van te maken”, zegt Kris Vandenbussche. 

  1. Eendracht Hooglede wacht nog steeds op nieuw dak sinds doortocht Eunice: “Zolang procedure tussen aannemer en verzekeraar loopt, kunnen we helaas niets doen”
    PREMIUM
    Hooglede

    Eendracht Hooglede wacht nog steeds op nieuw dak sinds doortocht Eunice: “Zolang procedure tussen aannemer en verzeke­raar loopt, kunnen we helaas niets doen”

    Eendracht Hooglede zit nog steeds te wachten op een degelijk dak op de voetbalkantine. Op vrijdag 18 februari blies de storm Eunice de dakbedekking op het veld, al bleef het oude, lekkende onderdak toen wel liggen. Zeven maanden later staan in de kantine vijftien emmers om het insijpelende regenwater op te vangen. Volgens de verzekeraar is het de schuld van de aannemer dat het dak afwaaide. Die is het daar niet mee eens, waardoor het tot een juridische procedure kwam.