Anne Hoet en Kris Vandenbussche van de Wereldwinkel in het nieuwe pand, dat voorlopig nog is ingericht als café
Volledig scherm
Anne Hoet en Kris Vandenbussche van de Wereldwinkel in het nieuwe pand, dat voorlopig nog is ingericht als café © Sam Vanacker

Oxfam Wereldwinkel verhuist naar ongebruikt café in Marktstraat: “Bezoekers kunnen onze producten ontdekken, maar zullen ook aan de toog kunnen proeven”

LichterveldeDe Oxfam Wereldwinkel Lichtervelde verhuist na achttien jaar van de Marktstraat 26 naar het gebouw op de hoek van de Marktstraat en de Middenstraat. Het pand is ingericht als café, maar werd opmerkelijk genoeg nooit zo gebruikt. “De inrichting als café is een grote troef. De toog laten we zeker staan. Het laat ons toe er een echte beleefwinkel van te maken”, zegt Kris Vandenbussche. 

  1. AZ Delta ontvouwt masterplan: parkeertoren voor 400 wagens en nieuwe inkom langs Noordlaan
    Torhout

    AZ Delta ontvouwt masterplan: parkeerto­ren voor 400 wagens en nieuwe inkom langs Noordlaan

    Vlaanderen maakt 1,9 miljoen euro vrij voor AZ Delta in Torhout. Dat geld stelt het ziekenhuis in staat om alsnog het ambitieuze masterplan uit te voeren. Na de zomer start de bouw van een parkeertoren voor 400 wagens langs de Noordlaan. Daarna zal ook de inkom naar daar verplaatst worden. “De belangrijkste boodschap is dat we blijven investeren in de beste basiszorg voor de regio”, zegt directeur infrastructuur Herman Annaert.