Gilbert Desmet viert op 3 februari zijn 90ste verjaardag
Volledig scherm
PREMIUM
Gilbert Desmet viert op 3 februari zijn 90ste verjaardag © Sam Vanacker

Oudste geletruierdrager Gilbert Desmet wordt ereburger op negentigste verjaardag: “Ik hou van Lichtervelde. Hier zitten mijn fans en voel ik me thuis”

Er ligt een voorstel van de cultuurraad en de sportraad op tafel om oud-wielrenner Gilbert Desmet ereburger te maken. Dat zal deze maand wellicht groen licht krijgen op de gemeenteraad. Een verjaardagscadeau van formaat, want ‘Smetje’ wordt op 3 februari 90 jaar. “Een enorme eer. Heel mooi dat ze dat willen doen”, vindt Gilbert zelf.

 1. Roeselare moedigt stadspersoneel aan om ook in coronatijden bloed te doneren
  Roeselare

  Roeselare moedigt stadsperso­neel aan om ook in coronatij­den bloed te doneren

  De medewerkers van stad en OCMW Roeselare trekken vanaf dinsdag tot en met donderdag massaal naar het donorcentrum van het Rode Kruis aan het Stationsplein om bloed of plasma te doneren. In tegenstelling tot vorig jaar wordt er deze keer bewust gekozen voor drie actiedagen omdat veel personeelsleden van thuis werken en opdat het Rode Kruis op een veilige manier kan werken. “Ook in deze coronatijden is de nood aan bloed en plasma hoog”, zegt schepen Henk Kindt (Sp.a en De Vernieuwers). “Heel wat medewerkers van de stad en OCMW Roeselare zijn al trouwe donor sinds het centrum werd geopend. Maar om medewerkers in deze tijden te helpen hun weg (terug) te vinden naar het donorcentrum, organiseert we deze actiedagen. We willen wil het goede voorbeeld geven en daarom zoveel mogelijk medewerkers overtuigen om in de vooropgestelde dagen bloed of plasma te doneren. Wie op de actiedagen niet beschikbaar is, kan zich ook inschrijven op een ander moment.”
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi