Gilbert De Smet viert op 3 februari zijn 90ste verjaardag
Volledig scherm
PREMIUM
Gilbert De Smet viert op 3 februari zijn 90ste verjaardag © Sam Vanacker

Oudste geletruierdrager Gilbert Desmet wordt ereburger op negentigste verjaardag: “Ik hou van Lichtervelde. Hier zitten mijn fans en voel ik me thuis”

Er ligt een voorstel van de cultuurraad en de sportraad op tafel om oud-wielrenner Gilbert Desmet ereburger te maken. Dat zal deze maand wellicht groen licht krijgen op de gemeenteraad. Een verjaardagscadeau van formaat, want ‘Smetje’ wordt op 3 februari 90 jaar. “Een enorme eer. Heel mooi dat ze dat willen doen”, vindt Gilbert zelf.

 1. Corona blijft Roeselare parkeerinkomsten kosten, wel weer meer boetes en dit vooral door uitbreiding Shop&Go
  Roeselare

  Corona blijft Roeselare parkeerin­kom­sten kosten, wel weer meer boetes en dit vooral door uitbrei­ding Shop&Go

  De impact van de coronapandemie op de inkomsten uit het parkeren was in de periode van september 2020 tot en met augustus 2021 nog steviger dan tijdens het werkingsjaar voordien. Dat blijkt uit het jaarverslag van nv Parkeren Roeselare. Zowel de inkomsten uit het betalend parkeren op de openbare weg als van het parkeren op de parkings zijn nog verder weggezakt. De inkomsten van de parkeerboetes gaan wel de hoogte in.
 2. Start Dwars door Vlaanderen verschuift naar Stationsplein: “We gaan voor maximale koersbeleving in het centrum van de stad”
  Roeselare

  Start Dwars door Vlaanderen verschuift naar Stations­plein: “We gaan voor maximale koersbele­ving in het centrum van de stad”

  De start van de 76ste editie van Dwars door Vlaanderen, die sinds 2007 op gang gevlagd wordt in Roeselare, krijgt een nieuw startconcept en wedstrijdparcours. Door de werken aan het nieuwe stadhuis en wegenwerken in de buurt kan de wedstrijd op woensdag 30 maart 2022 niet op gang geschoten worden op de Grote Markt. Er wordt uitgeweken naar het Stationsplein.