Aan deze kant van wzc 't Hof in Lichtervelde had een nieuwe vleugel moeten komen met een nieuw dagverzorgingscentrum. Of dat dagverzorgingscentrum er ook komt is hoogst onzeker.
Volledig scherm
Aan deze kant van wzc 't Hof in Lichtervelde had een nieuwe vleugel moeten komen met een nieuw dagverzorgingscentrum. Of dat dagverzorgingscentrum er ook komt is hoogst onzeker. © Sam Vanacker

Oppositie vraagt transparantie over dossier dagverzorgingscentrum

lichterveldeMaandag werd de beslissing om alsnog een vergunning aan te vragen voor de uitbating van een dagverzorgingscentrum bekrachtigd door de OCMW-raad, ook al is er een andere speler die daar (veel) eerder dan de gemeente een vergunning voor heeft gevraagd en gekregen. Oppositiepartij SOMM drong aan op transparantie.

 1. Philippe, Jozef en Jessica stappen 1.000 kilometer ten voordele van vzw Onze Kinderen: “Niet wij, maar zij zijn de helden”
  PREMIUM
  Roeselare

  Philippe, Jozef en Jessica stappen 1.000 kilometer ten voordele van vzw Onze Kinderen: “Niet wij, maar zij zijn de helden”

  Philippe Malysse, Jozef Verbrugge en Jessica Bolle stappen in juli en augustus 1.000 kilometer door Frankrijk, Spanje en Portugal. Die uitdaging gaat het trio aan ten voordele van de Rumbeekse vzw Onze Kinderen. Tal van lokale ondernemers sprongen ondertussen op hun kar onder wie ook immokantoor Stragimo dat dit jaar 45 jaar bestaat en al hun cliënten van de voorbije jaren oproept om een duit in het zakje te doen ten voordele van de organisatie actief binnen de bijzondere jeugdzorg.
 2. Gezin zoekt huurwoning na CO-intoxicatie en problemen met dubieuze aannemer: “We hebben stabiliteit nodig tot we naar ons eigen stekje terug kunnen”
  PREMIUM
  Staden/Roeselare/Diksmuide/Beselare

  Gezin zoekt huurwoning na CO-intoxica­tie en problemen met dubieuze aannemer: “We hebben stabili­teit nodig tot we naar ons eigen stekje terug kunnen”

  Na een CO-intoxicatie in hun tijdelijke woning in Roeselare is het gezin van Alex Vainer (40) en Orfelia Verscheure (37) uit Staden op zoek naar een woning die ze het komende jaar kunnen huren. Het is geen makkelijke zoektocht met zes kinderen. “Het lijkt wel of we op ons kroostrijk gezin afgerekend worden, terwijl we gewoon een stabiel, hard werkend Vlaams gezin zijn”, zucht het koppel. De voorbije acht maanden zijn ze al drie keer verhuisd en er zitten vermoedelijk nog enkele verhuizingen aan te komen. En dat allemaal door een dubieuze aannemer.