Marie-Julie Bouckaert en Imani Coone van immo Urbis tonen ons Lichtervelde. Hier zien we ze aan OC De Schouw
Volledig scherm
PREMIUM
Marie-Julie Bouckaert en Imani Coone van immo Urbis tonen ons Lichtervelde. Hier zien we ze aan OC De Schouw © Sam Vanacker

Op huizenjacht in... Lichtervelde: “Alle troeven van een stad in een warme dorpssfeer”

LichterveldeOp zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op huizenjacht. Deze week: Lichtervelde. Huizen en bouwgronden kosten er gemiddeld even veel als in Roeselare, maar Lichtervelde biedt een warme dorpssfeer en er is bovendien meer open ruimte en groen.

 1. Nieuw concept in de maak voor gemeenteraadszaal na instorting plafond? “We zouden ook zonder vals plafond kunnen werken, zodat je het dakgebinte ziet”
  PREMIUM
  Lichtervelde

  Nieuw concept in de maak voor gemeente­raads­zaal na instorting plafond? “We zouden ook zonder vals plafond kunnen werken, zodat je het dakgebinte ziet”

  Nadat een maand geleden het plafond van de gemeenteraadszaal plots naar beneden denderde is het puin opgeruimd, maar vergaderen in de zaal zal niet meer voor dit jaar zijn. Niet alleen verpletterde het plafond de microfoons van de raadsleden, ook de meubels raakten zwaar beschadigd. Het gemeentebestuur denkt nu na over hoe het verder moet. “Ofwel gaan we eenvoudig voor een vervangingsplafond, ofwel kiezen we voor een ander concept.”
 2. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.