(Een deel van) de ploeg achter het Vijverkaffee bij de start van de vorige editie, in augustus 2019. Toen was van corona nog helemaal geen sprake.
Volledig scherm
(Een deel van) de ploeg achter het Vijverkaffee bij de start van de vorige editie, in augustus 2019. Toen was van corona nog helemaal geen sprake. © Sam Vanacker

Ook deze zomer geen Vijverkaffee: “De onzekerheid rond de deltavariant en de vele nieuwe besmettingen baren ons zorgen”

LichterveldeOok dit jaar zal er geen Vijverkaffee zijn. Dat laten de initiatiefnemers van de populaire zomerbar weten. De belangrijkste reden is opnieuw de onzekerheid door corona.

  1. Roeselaars stadsbestuur herdenkt Schuwe Maandag
    Roeselare

    Roeselaars stadsbe­stuur herdenkt Schuwe Maandag

    Aan de kapel toegewijd aan O.L.V. van Smarten werd zondag met veel protocol Schuwe Maandag herdacht. Schuwe Maandag wordt ook wel eens de zwartste bladzijde uit de Roeselaarse geschiedenis genoemd. Op 19 oktober 1914 vielen de Duitsers Roeselare binnen om te kunnen doorstoten naar Ieper. De geallieerde stellingen in Ieper waren nog niet klaar, dus probeerden Franse soldaten tijd te winnen door de inname van Roeselare te bemoeilijken. De burgers betaalden daar een hoge prijs voor. 39 burgers kwamen om. Tot op vandaag herdenken het stadsbestuur en de Verbroedering van Vaderlandslievende Verenigingen Roeselare jaarlijks die dag met toespraken en het neerleggen van bloemen.